Akcijos dalyviai lankėsi pabaiskiečių namuose.

Aktualijos, Žmonės

Gyvenkime saugiuose namuose

Pabaisko seniūnijos gyventojai gegužės ir birželio mėnesiais sulauks svečių – Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesių. Jie kartu su pagalbininkais iš Pabaisko seniūnijos ir Pabaisko pagrindinės mokyklos aplankytus gyventojus supažindins su pagrindiniais gaisrinės saugos taisyklių reikalavimais buityje, paaiškins, kaip elgtis ištikus nelaimei.
Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba, kuri organizuoja prevencinę akciją „Gyvenkime saugiuose namuose“, jos pasirengimui ir vykdymui paruošė tarpžinybinį planą. Jį taip pat pasirašė Pabaisko seniūnijos ir Pabaisko pagrindinės mokyklos vadovai. Tarnyba pagamino specialų lankstinuką, kuriame išvardinti gyventojams aktualūs pagrindiniai gaisrinės saugos taisyklių reikalavimai buityje, priminta, ką privalu daryti įvykus nelaimei.
Pirmasis akcijos etapas vyko gegužės 22-ąją Pabaisko miestelyje ir aplinkiniuose kaimuose. Prieš pradėdami akciją Priešgaisrinės tarnybos ir seniūnijos administracija, Pabaisko ugniagesių komandos budinti pamaina bei Pabaisko pagrindinės mokyklos jaunųjų ugniagesių būrelio nariai susirinko į bendrą pasitarimą. Tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius pristatė akcijos tikslus, siekius, kiekvieno dalyvio pareigas ir supažindino su eiga, taip pat dalyviams įteikė lankytinų būstų sąrašą.
Tądien vien jaunieji ugniagesiai išplatino 114 egzempliorių atmintinių, Priešgaisrinės tarnybos darbuotojai sumontavo 11 autonominių dūmų signalizatorių, kai kuriems individualių būstų savininkams suteikė konsultacijas apie gaisrinę saugą, bendravo juos dominančiais klausimais.
„Akcijos pradžia gana sėkminga. Gyventojai maloniai bendravo su juos aplankiusiais moksleiviais ir ugniagesiais, domėjosi gaisrinės saugos reikalavimais, gaisringumo statistika. Ateityje akcija bus tęsiama kituose seniūnijos kaimuose“, – sakė R. Lukošius.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jo :
    Vėl Lukošius reklamas varo... Jau visai ne įdomu. Pailsėti jam reikia....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas