Prie Nepriklausomybės paminklo padėta gėlių.

Aktualijos

Paminėjo išvadavimo metines

Genovaitė KAZIELIENĖ

Penktadienį prie paminklo „Lituania Restituta“ vyko iškilmingas Ukmergės išlaisvinimo operacijos 100-ųjų metinių minėjimas.

Renginys prasidėjo trimito signalu „Klausykit visi!“ Renginio vedėjas sakė, kad 1919 metais prasidėjusios Nepriklausomybės kovos – vienas svarbiausių mūsų istorijos tarpsnių, kurio metu žmonės, kovoję ir žuvę dėl Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės, svariai prisidėjo prie to, kokią Lietuvą turime ir matome dabar.

Susirinkusieji sugiedojo Lietuvos Respublikos himną. Apie šią svarbią datą kalbėjo savivaldybės meras Rolandas Janickas, minėjime dalyvavęs laikinai Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vado pareigas einantis štabo viršininkas majoras Vaidas Stankevičius. Majoras pabrėžė, jog simboliška tai, kad šis batalionas yra Panevėžio atskirojo bataliono, išlaisvinusio Ukmergę nuo bolševikų, tradicijų tęsėjas.

Nuaidėjo trys Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo husarų bataliono karių iššautos pagarbos salvės: už pergalę prieš bolševikus, už Ukmergės gyventojus ir už Lietuvos kariuomenę. Kariai taip pat prie Nepriklausomybės paminklo padėjo gėlių vainiką.

Po to visi susirinkusieji buvo pakviesti apžiūrėti Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės ginklų ekspoziciją.

AUTORĖS nuotr.

Aidėjo pagarbos salvės.

Aikštėje išsirikiavo rajono šauliai.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas