Nuomonių telefonas

„Pašilėje liks tik bažnyčia ir parduotuvė“?

Nuomonių telefonu paskambino susirūpinusi pašiliškė: „Mums, Pašilės, Varinės gyventojams, buvo labai patogu lankytis Pašilėje esančioje poliklinikoje. Šiuo metu ji yra UAB „Teragyda“ filialas. Neseniai sužinojome, kad ši poliklinika uždaroma. Niekas nepaaiškina, kodėl taip elgiamasi, kur mums, jos pacientams, reikės kreiptis? Juk minėtose gyvenvietėse įsikūrę nemažai senyvų žmonių, kuriems buvo labai patogu joje lankytis. Kaip reikės pasiekti mieste esančias poliklinikas, jei dauguma pensininkų neturi automobilių, nemoka vairuoti? Pašilėje jau uždarytas paštas, kitos įstaigos – tai negi ji taps užkampiu, kuriame liks tik bažnyčia ir parduotuvė duonai nusipirkti?“

Šeimos gydymo centro UAB „Teragyda“, direktorė Jūratė Jackienė paaiškino, kad mažėjant gyventojų, prisirašiusių pacientų čia liko tik apie 700. „Tai lėmė ne tik žmonių migracija, bet ir pasikeitusi padėtis, kai po renovacijos namo, kuriame yra šeimos gydytojo kabinetas, teritorija tapo beveik uždara, tad atvykusiems su automobiliais pacientams kilo problemų, kur juos pastatyti. Dėl pacientų skaičiaus mažėjimo Pašilėje medikų darbo laikas sutrumpėjo iki trijų valandų. Todėl, trūkstant šeimos gydytojų, siekiant taupyti jų laiką buvo priimtas sprendimas uždaryti šį gydymo centro filialą. Apie tai yra pateikta informacija įstaigos registratūroje, žmonėms aiškinama ir žodžiu“, – patikino J. Jackienė.

Direktorė taip pat sakė, jog pacientai gali pasirinkti, kur jiems patogiau lankytis: ar Ukmergėje, Antakalnio g. 60, ar Anykščių gatvėje esančiuose UAB „Teragyda“ padaliniuose.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas