Nijolės STUNDŽIENĖS nuotr.

Jaunimas

Šventės proga – ir žygis prie piliakalnio

Lopšelio-darželio „Eglutė“ bendruomenė nuotaikingai ir išradingai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Pasipuošę tautiniais drabužiais, trispalve  atributika visi susirinko į aktų salę, kur drauge šventė Vasario 16-ąją. Vaikai dainavo, šoko, giedojo Tautišką giesmę. Renginį organizavo mokytojos Vyganta Blažienė ir Danutė Makauskienė.

Artėjant šventei visi lankantys „Eglutės“ lopšelį-darželį buvo pakviesti piešti Lietuvą. Vaikų kūrinėliai panaudoti Ukmergės pilies statybai – suklijuoti ant didžiulės iš kartono pagamintos pilies sienų. Pačių mažiausiųjų auklėtinių darbeliais pasipuošė Gedimino pilies maketas.

Po iškilmingo minėjimo ugdytiniai kartu su auklėtojomis išsiruošė į žygį. Jaunesniųjų grupių vaikai susibūrė prie darželio kiemo kalnelyje Vasario 16-osios proga pastatytos Gedimino pilies. Vyresnieji vaikai ryžosi ilgesniam kelionei –  iki miesto piliakalnio. Į jo viršukalnę buvo atnešta ir  pačių pagaminta didžiulė Ukmergės pilis – dovana miestui ir Lietuvai

Užkopę į piliakalnį „eglinukai“ klausėsi pasakojimo apie Ukmergės praeitį, miesto istoriją. Pačių pagamintą pilį su piešinėliais darželinukai perdavė Kraštotyros muziejui, kurio darbuotojai pažadėjo šį maketą naudoti edukacinėje veikloje.

„G. ž.“ inform

[images cols=“three“ lightbox=“true“]
[image link=“26156″ image=“26156″]
[image link=“26158″ image=“26158″]
[image link=“26160″ image=“26160″]
[image link=“26162″ image=“26162″]
[image link=“26164″ image=“26164″]
[image link=“26166″ image=“26166″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kažin ar tėveliams patiko :
    Pamatę,tokio amžiaus, tokį būrį vaikų ant piliakalnio, sunerimome ir nustebome! Kas,sugalvojo tokį renginį ant piliakalnio, kai piliakalnis tokiame stovyje, normaliai net neaptvertas iki galo ir t.t.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas