Suaugusiųjų turnyro prizininkas A. Rimydis.

Sportas

Turnyre – rekordinis dalyvių skaičius

Virginija SAVICKIENĖ

Taujėnų dvare paskutinį lapkričio savaitgalį vyko tarptautinis greitųjų ir ,,žaibo“ šachmatų turnyrai ,,Vilkmergė-2018“. Dvi dienas trukusiame greitųjų šachmatų turnyre dalyvavo rekordinis skaičius, net 185 šachmatininkai iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos. Dar septyniasdešimt šachmatininkų dalyvavo šeštadienio vakare vykusiame ,,žaibo“ turnyre. Jis išskirtinis, nes jame dalyvauja įvairaus amžiaus šachmatininkai. Jauniausiam turnyro dalyviui buvo tik šešeri, vyriausiam – septyniasdešimt aštuoneri metai.

Vaikų iki aštuonerių metų grupėje nugalėtoju tapo Karolis Kapickis iš Plungės, o tarp ukmergiškių geriausiai sužaidė Lukas Valčiukas.

Vaikų iki vienuolikos metų grupėje nugalėtojo taurę išsivežė svečias iš Baltarusijos. O geriausiai iš Ukmergės atstovų žaidė mergaitės Agnė Mickūnaitė, Ugnė Šniuikaitė ir Ineta Noreikaitė.

Jaunių grupėje vyko atkakli kova tarp visų dalyvių, nugalėtojas paaiškėjo tik pagal papildomus rodiklius. Taurę iškovojo kėdainietis Karolis Račkauskas, o iš ukmergiškių geriausiai sekėsi Artūrui Meceliui.

Suaugusiųjų turnyre nugalėjo vilnietis Darius Viškelis. Ukmergiškių grupėje prizininkais tapo Artūras Rimydis, Olegas Mikovas ir Martynas Dolmantas.

Už pagalbą organizuojant šį turnyrą dėkojame Taujėnų dvaro kolektyvui, Roko virtuvei, Ukmergės rajono savivaldybei ir Sporto centrui.

Jaunių grupėje geriausiai sekėsi ukmergiškiui A. Meceliui.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas