Susirinkusieji įdėmiai klausėsi instruktoriaus P. Padlipsko.

Žmonės

Senjorai nori vairuoti saugiai

Visoje šalyje vykusi socialinė akcija „Senjorai vairuoja saugiai“ sulaukė dėmesio ir Ukmergėje. Į iniciatorių kvietimą atsiliepė per dvidešimt iš viso rajono atvykusių vyresnio amžiaus žmonių, kurių vairavimo stažas siekia kelias dešimtis metų. Jie Technologijų ir verslo mokykloje turėjo galimybę atnaujinti teorines žinias, išgirsti naudingų patarimų, taip pat pasitikrinti savo vairavimo sugebėjimus aikštelėje.

Susirinkusiems į saugaus eismo klasę ukmergiškiams pamokėlę surengė vairavimo instruktorius Petras Padlipskas. Jis senjorus pirmiausia supažindino su naujausiais Kelių eismo taisyklų pakeitimais. Po to visi kartu aiškinosi sudėtingesnes vairavimo situacijas.

Paskaitos dalyviai dėstytojui pateikė ne vieną klausimą ir išgirdo jo atsakymus. Taip pat galėjo išsiaiškinti, kaip elgtis kelyje esant skirtingoms situacijoms. Po to vairuotojai persikėlė į mokyklos kieme esančią vairavimo mokymo aikštelę.

Akcijoje dalyvavę senjorai sakė, kad jie turi sukaupę didžiulę patirtį vairuojant automobilius, tačiau neslėpė pastebintys, jog jiems reikia taip pat naujų žinių, kaip reikėtų elgtis, dalyvauti eisme, atkreipiant dėmesį ir į savo vairavimą, ir į kitus eismo dalyvius. Ukmergiškiai džiaugėsi, kad iš dalies šią spragą galėjo užpildyti. Jų teigimu, mielai tokioje akcijoje dalyvautų ir ateityje, į ją pakviestų ir savo bendraamžius.

Pirmą kartą mūsų šalyje vykusią socialinę akciją „Senjorai vairuoja saugiai“ organizavo Susisiekimo ministerija kartu su Lietuvos vairuotojų rengimo įstaigų asociacija ir Trečiojo amžiaus universitetu.

Saugaus eismo specialistų teigimu, vyresnio amžiaus vairuotojai, palyginti su jaunais, turi nemažai privalumų – jie yra linkę važiuoti atsargiau, nedaryti pavojingų manevrų, taip pat rečiau viršija greitį ar vairuoja apsvaigę. Tačiau praktika rodo, kad senjorai vairuoja rečiau ir mažiau, ypač šaltuoju metų laiku, todėl kartais vairavimo įgūdžiai pasimiršta. Sudėtingesnių situacijų jiems gali sukelti kiek ilgesnis reakcijos laikas, dažniau pasitaikantys sveikatos sutrikimai.

Šia senjorams skirta vairavimo akcija, be to, buvo siekiama paskatinti vyresnio amžiaus žmones, ypač tuos, kurie po ilgesnės pertraukos vėl sėda prie automobilio vairo, pasinaudoti profesionalia vairavimo mokyklų pagalba.

Autorės nuotraukos

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas