Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Nuomonių telefonas

Tualete – nei karšto vandens, nei higienos priemonių

„Nuomonių telefonu“ skambinęs skaitytojas pasakojo, kad ligoninėje gydėsi sunkiai sergantis jo šeimos narys. Artimieji jį nuolat lankė. Juos esą labai nustebino, kad šalia rūbinės esančiame tualete nėra ne tik karšto vandens, bet ir muilo bei popierinių rankšluosčių.

„Ligoninėje dėl gripo buvo paskelbtas karantinas. Visi žino, kad apsisaugoti nuo jo pirmiausia galima dažnai plaunant su muilu rankas. Kur jas plauti ligonius lankantiems žmonėms?” – klausė ukmergiškis. Taip pat jis sakė, kad ne iš vieno lankytojo girdėjo skundžiantis, jog savaitgalį tualetas atrakinamas tik nuo 11 valandos.

Laikraščio skaitytojo klausimą perdavėme VšĮ Ukmergės ligoninė. Administracija atsiuntė tokį atsakymą: „Pagal VšĮ Ukmergės ligoninės projektą karšto vandens tiekimas tualeto kambaryje prie rūbinės nebuvo numatytas ir suprojektuotas, įrengtas tik šalto vandens įvadas. Karšto vandens įvado įrengti nėra techninių galimybių. Muilas, tualetinis ir rankšluostinis popierius papildomas periodiškai, kai tik pasibaigia.

VšĮ Ukmergės ligoninė vidaus tvarkos taisyklėse nurodyta, kad pacientų lankymas savaitgaliais yra nuo 11 iki 19 valandos. Minėtu laiku pradeda dirbti rūbinė ir atrakinamas tualeto kambarys. Kadangi dažnai niokojamas inventorius bei vagiamos higienos priemonės, kitu paros metu jis rakinamas.

Atkreiptinas dėmesys, kad ligoninėje paskelbus gripo epidemiją, yra apribojamas pacientų lankymas stacionaro skyriuose, iškabinant lankytojams matomose vietose viešus skelbimus, todėl lankytojai turėtų laikytis nustatytų draudimų“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas