Asociatyvinė nuotrauka.

Aktualijos

Bus dalijamasi socialinių lyderių patirtimi

Vasario 22 dieną įvyks pirmieji „Socialinių lyderių pusryčiai“ Ukmergėje, į kuriuos kviečia „Geri norai LT“ komanda, vykdanti socialinių verslų skatinimo ir vystymo projektą AdvancedSO, remiamą Britų tarybos Lietuvoje.

„Socialinių lyderių pusryčių“ iniciatyvos sumanytoja Renata Matkevičienė, socialinio verslo inkubatoriaus „AdvancedSO“ vadovė, kviečia kitaip pažvelgti į visuomenėje vyraujančias socialines problemas, skatinant bendruomenės narius įsitraukti į jų sprendimą. „Socialinių lyderių pusryčių“ idėją palaikė ir Jurgita Ribinskaitė – Glatzer, Reach for Change organizacijos vadovė Lietuvoje. „Užsienio šalių pavyzdžiai įkvepia ir skatina burti aktyvius Lietuvos piliečius, verslininkus ieškoti inovatyvių būdų socialinėms problemoms spręsti“, – teigia Jurgita. Vienas iš tokių pavyzdžių – Violetos Masteikienės įgyvendinami projektai „Spalvoto meduolio diena“ ir „Draugų uogienė“. Projektai skirtingi ir įtraukia įvairias auditorijas, sprendžia skirtingas problemas, pavyzdžiui, dalis gautų pajamų už parduotus meduolius ir uogienes išleidžiamos vaikų svajonių įgyvendinimui, pagalbai šeimoms, kurios prisidėjo prie uogienių gamybos.

Socialinio verslo užduotis ne tik surasti sprendimus bendruomenės socialinėms problemoms – sukurti darbo vietas bendruomenėje užtikrinant įtraukimą tų, kurie praradę darbo įgūdžius, suteikti aktyvių bendruomenės narių pagalbą tiems, kurie negali savimi pasirūpinti, ir kita. Socialinio verslo kaip ir tradicinio verslo siekis – gauti pajamas, tačiau tarp jų yra ir didžiulis skirtumas.

„Geri norai LT“ socialinių lyderių pusryčius organizuoja jau trejetą metų, o nuo praėjusių metų pokalbius su aktyviais bendruomenės nariais apie socialinių problemų sprendimą steigiant ir vystant socialinius verslus siekiama perkelti iš sostinės į kitus Lietuvos miestus. Socialinių lyderių pusryčių svečiais buvo Lietuvos ir užsienio šalių politikai, socialinių verslų steigėjai, nevyriausybinių ir verslo organizacijų darbuotojai ir ekspertai.

„Socialinių lyderių pusryčiai“ vyks vasario 22 d., 10 val., Ukmergėje, Kauno g. 43, picerijoje „Optima 13“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas