Pinigų paminklo statybai paaukojo ir Tarybos narys Arvydas Pėšina.

Aktualijos, Naujausi

Statant paminklą pasikliauta menininkų nuomone

Ketvirtadienį vykusio rajono Tarybos Posėdžio dalyviams buvo pristatytas būsimo paminklo prezidentui Antanui Smetonai maketas.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė papasakojo, kad jau nuo gruodžio pabaigos koncerto „Baltas angelas“ metu pradėtos rinkti lėšos prezidento paminklo statybai. Ji sakė, kad Vasario 16-osios išvakarėse bus rodomas monospektaklis „Lietuvą ir lietuvius mylėjau“. Direktorė pakvietė ir rajono Tarybos narius finansiškai prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo – paaukoti pinigų ir gauti bilietus į šį spektaklį. Lėšų skyrė keli Tarybos nariai.

Vytautas Česnaitis klausė, ar buvo skelbtas konkursas dėl paminklo formos, idėjos, kaip jis turi atrodyti. „Prezidentūroje stovi nuostabus, puikus paminklas A. Smetonai. Aš manau, kad neturėtume susitapatinti. Nepamirškime, kad kuriame paminklą ateities kartoms“, – pabrėžė Tarybos narys.

R. Janickas teigė, kad „mes nenuėjome tokiu keliu, kaip Vilnius, kai buvo išleisti dideli pinigai idėjų konkursams, ir besiginčijant dabar jie neturi jokio sprendinio“. Anot mero, statant paminklą pasikliauta menininkų išvadomis ir kreiptasi į šioje srityje nusipelniusį žmogų, su juo ir dirbama. Rajono vadovo nuomone, taip elgiantis galima tikėtis, kad paminklas A. Smetonos tėviškėje 2019 metais bus pastatytas.

Tarybos nariai teiravosi, kiek skulptūra kainuos.

R. Janickas atsakė, jog tai turėtų paaiškėti vasario pradžioje nusprendus, kur skulptūra bus liejama – Vokietijoje ar Ukrainoje. „Kai bus suskaičiuotos sąnaudos, tuomet ir paaiškės kaina“, – kalbėjo meras.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Juozas :
    Slaptas nematyto paminklo statymas ,meras menininkas jis nuspres tikrai kas tinka

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas