Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Aktualijos

Susitikime su ministru – apie ligoninės perspektyvas

Ketvirtadienį rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas susitiko su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. Sveikatos apsaugos ministerijoje vykusiame susitikime taip pat dalyvavo Seimo narys Juozas Varžgalys, VšĮ Ukmergės ligoninė vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka bei Širvintų rajono savivaldybės atstovai.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo meras R. Janickas, minėtajame susitikime jokie sprendimai nebuvo priimti. Pokalbio metu siekta išsiaiškinti regioninės Ukmergės ligoninės perspektyvas, išgirsti ministerijos nuomonę apie paslaugų plėtrą.

„Į ministeriją mes vykome ne kažko prašyti, – pabrėžė meras. – Mes patys nuolat dirbame, kad išlaikytume Ukmergėje stiprią regioninę ligoninę. Mūsų savivaldybė išskirtinai daug prisideda prie šios įstaigos infrastruktūros tvarkymo. Kad į rajoną atvyktų jaunų medikų, suteikiame jiems butus, kitais būdais skatiname naujų specialistų pritraukimą. Ligoninė dirba pelningai, didinami darbuotojų atlyginimai, pacientams siūloma vis naujų paslaugų. Visa tai džiugina, bet turime žiūrėti ir į ateitį.“

Pasak R. Janicko, nepaisant dedamų pastangų, rajone mažėja gyventojų, ir tai tiesiogiai atsiliepia gydymo įstaigų finansavimui. Todėl rajono valdžia kartu su ligoninės vadovais privalo galvoti apie perspektyvą ir ta linkme dirbti.

Meras paminėjo, jog spalį buvo sudaryta darbo grupė VšĮ Ukmergės ligoninės teikiamų paslaugų plėtros klausimams spręsti.

Grupei vadovauja mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, joje dirba Savivaldybės tarybos nariai Kazys Cesevičius, Juozas Galiauskas, Elena Mirinavičienė, Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas R. Civilka, rajono savivaldybės administracijos savivaldybės gydytojas Vytautas Motiejūnas bei rajono savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Šičkinienė. Darbo grupei yra pavesta įvertinti VšĮ Ukmergės ligoninės teikiamas paslaugas ir pateikti išvadas bei siūlymus dėl paslaugų plėtros, kokybės ir prieinamumo gerinimo.

„Iki šiol buvo laikomasi nuostatos stiprinti didžiųjų centrų – Vilniaus, Kauno – gydymo įstaigas. Tačiau dabar pastebime, jog tie centrai jau nepajėgia susitvarkyti su didžiuliais pacientų srautais. Ligoniai, kurie ten kreipiasi į specialistus, yra priversti priėmimo laukti ilgiausiose eilėse. Kad taip nenutiktų ir mūsų gyventojams, turime turėti alternatyvą ir užtikrinti paslaugų prieinamumą vietoje. Užuot važiavus į didžiuosius miestus, ukmergiškiams visą reikiamą pagalbą galėtų suteikti mūsų ligoninėje dirbantys gydytojai. Tuo labiau kad įstaigoje teikiamų paslaugų kokybė bei aplinka niekuo nenusileidžia didiesiems centrams“, – kalbėjo R. Janickas.

Jis užsiminė, jog jau dabar į Ukmergės ligoninę pas čia dirbančius specialistus atvyksta pacientų iš kaimyninių Širvintų, Molėtų, Anykščių rajonų. Manoma, kad šia linkme reikėtų dirbti ir toliau. Todėl dedamos pastangos, kad būtų pratęstas finansavimas baigti operacinės bloko atnaujinimą.

Paklaustas apie galimybę prie Ukmergės ligoninės prijungti Širvintų ligoninę meras paaiškino, jog jokių konkrečių sprendimų kol kas nėra priimta: „Širvintose situacija sudėtinga. Kol kas kontaktuojame, skaičiuojame, renkame informaciją. Ir susitikimo su sveikatos apsaugos ministru metu aiškinomės, kokios mažųjų ligoninių perspektyvos.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ane :
    Merą kaip katiną maiše Varžgalys į ministeriją nuvežė. Nors ačiū pasakytu.O dabar gyresi kaip pats ką nors nuveikęs.
    • Šiaip. :
      Tikriausiai pats ar pati vežei, jei taip viską gerai žinai.
  • ! :
    Gyventoju mazeja,o eiles pas gydytojus ilgeja. Visus is kitu rajonu i eiliu gala,ukmergiskiams pirmenybe!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas