Eisena miesto gatvėmis.

Aktualijos, Naujausi

„Zombiai“ kvietė nezombėti

Lina JABLONSKYTĖ

Ketvirtadienį Ukmergės gatvėse buvo galima išvysti neeilinį reginį – „zombiais“ virtusį jaunimą. Jau ketverius metus iš eilės mieste organizuojama akcija šiemet tapo pirmuoju Ukmergėje jaunimo festivaliu, kuriame vizažisčių dėka 300 moksleivių virto „zombiais“. Jaunimo festivalis „NEzombėk“ kvietė gyventojus prisijungti prie socialinės akcijos ir atkreipti jaunų žmonių dėmesį į smurtą, patyčias artimoje aplinkoje, bent vienai dienai ištrūkti iš televizijos, telefonų bei socialinių tinklų pinklių, skatinti jaunimą veikti, įsilieti į aktyvų visuomeninį gyvenimą.

Renginys prasidėjo Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijose, kuomet mokyklose pradėjo plisti „zombių užkratas“. Profesionalių vizažisčių pagalba Ukmergės jaunimas virto „gyvais numirėliais“. Gimnazijose buvo laukiami ne tik jų auklėtiniai, bet ir moksleiviai iš kitų miesto ar rajono mokyklų.

Po to visi pasuko pagrindinėmis miesto gatvėmis. Jaunimas bandė atkreipti kuo daugiau praeivių dėmesio ne tik savo išvaizda, bet ir skanduodami socialinės akcijos šūkį „Mes nenorim atrodyti taip!“ ragino kuo daugiau žmonių prisijungti ir „nezombėti“.

Kultūros centre jų jau laukė įsikūrusi „Organizacijų mugė“ bei buvo atverta socialinės fotosesijos erdvė. Mugėje dalyvavo Lietuvos moksleivių sąjungos Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centras, Ukmergės jaunimo laisvalaikio centras, Ukmergės jūrų skautai, Ukmergės „Interact“ klubo atstovai, Ukmergės rajono apskritasis stalas ir Jaunimo darbo centras. Visų pristatytų organizacijų tikslas – supažindinti ne tik jaunimą, bet ir jų šeimos narius su Ukmergėje veikiančiomis organizacijomis, kurios gali padėti smurtą, patyčias ar kitokį spaudimą artimoje aplinkoje patiriantiems paaugliams, paskatinti aktyviai ir prasmingai praleisti laisvalaikį.

 Festivalio organizatoriai renginio dalyviams paruošė dar vieną staigmeną. Renginio „NEzombėk“ pabaigą vainikavo nemokamas koncertas, kurio svečiai – Rolandas Mackevičius ir Ignas Lelys. Visi eitynių dalyviai, užsiregistravę skelbtame puslapyje, pasipuošė VIP apyrankėmis, kurios suteikė galimybę visą koncertą stebėti iš Technologijų ir verslo mokyklos sporto salėje esančių balkonų.

 Kita organizatorių staigmena „jaunųjų zombių“ laukė koncerto metu. Nuotraukos, fotografuotos per visą dieną prie miesto centre esančio užrašo „#NEZOMBEK“ ir įkeltos į socialinį tinklą „Instagram“ su hastag‘u „NEZOMBEK“, buvo demonstruojamos didžiuliame ekrane ant sienos.

Prie Kultūros centro.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Jei ne ta turizmo centro dirike, kur plaikstosi, kaip nepilno proto, tai renginys visai nieko butu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas