SAM nuotrauka

Aktualijos

Valstybinei ligonių kasai vadovaus ukmergiškė

Ketvirtadienį vykusį Valstybinės ligonių kasos (VLK) prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovo konkursą laimėjo Jūratė Sabalienė, šioje institucijoje einanti Tarptautinių reikalų skyriaus vedėjos pareigas. Šį konkursą ji laimėjo įveikusi 4 pretendentus.

 Iš viso norą dalyvauti šiame konkurse buvo išreiškę 15 pretendentų, tačiau į konkursą atvyko 5.

J. Sabalienė – ukmergiškė, ji yra baigusi dabartinę Jono Basanavičiaus gimnaziją.

Naujoji VLK vadovė dirbo Ukmergės, Vilniaus Antakalnio universitetinėje ligoninėse, buvo sveikatos apsaugos viceministre, vyriausiąja patarėja Šiaurinės dimensijos partnerytės visuomenės sveikatos ir socialinės gerovės sekretoriate.

J. Sabalienė turi biomedicinos srities medicinos gydytojo išsilavinimą (bakalaurą ir magistrą), sveikatos priežiūros įstaigų valdymo ir administravimo magistro bei teisės magistro laipsnius.

„Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, artimiausiu metu bus išsiųstos reikiamos užklausos į specialiąsias tarnybas, kad šios įvertintų laimėtoją ir kad ji galėtų pradėti vadovauti šiai institucijai. Kitaip tariant, nugalėtoja į pareigas bus paskirta tik atlikus numatytas tikrinimo procedūras, būtinas išduodant asmens patikimumo pažymėjimą arba leidimą dirbti su įslaptinta informacija. Gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie pretendentę, siekiančią eiti pareigas valstybės įstaigoje, ji bus paskirta VLK vadove“, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Valstybinei ligonių kasai laikinai – nuo 2014 m. lapkričio iki 2016 metų balandžio mėnesio, yra vadovavęs taip pat ukmergiškis Gintaras Kacevičius.

Nuolatinio vadovo VLK neturėjo nuo 2014 metų, kai buvęs direktorius Algis Sasnauskas tuomet buvo teismo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir nušalintas. A. Sasnauskas nepalankų teismo sprendimą skundė ir apeliaciniame teisme bylą pralaimėjo praėjusią metų liepą, tuomet buvo atleistas.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas