Asociatyvi nuotr.

Aktualijos

Gelbėtojai talkino medikams

Per praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai sulaukė septynių kvietimų. Iš jų tris kartus vyko pagelbėti greitosios medicinos pagalbos medikams išnešti ligonius.

Gegužės 26-ąją gelbėtojų pagalbos medikai paprašė net du kartus. Teko pagelbėti nešant ligonius Vidiškių seniūnijos Šventupės kaime ir Ukmergėje, Anykščių gatvėje, o gegužės 28-ąją – Klevų gatvėje. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos pagalbos skyriaus vedėja Judita Matonienė, į gaisrininkus kreipiamasi tik tada, kai atvykusiam ekipažui negali padėti ligonio namiškiai, kaimynai.

„Į kvietimus važiuoja du žmonės – slaugytoja ir automobilio vairuotojas. Jei ligonis nevaikšto, jį nunešti iš namų į greitosios pagalbos automobilį prireikia pagalbininkų. Ugniagesiai mums visada geranoriškai patalkina, atvyksta bet kuriuo paros metu. Be abejo, jų geranoriškumu nepiktnaudžiaujame, kviečiame tik būtiniausiais atvejais“, – sakė vedėja.

Taip pat praėjusią savaitę ugniagesiai tris kartus skubėjo gesinti atvirose teritorijose degusios žolės plotų ir kartą – šiukšlių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas