LPKTS Ukmergės filialo atstovai.

Kultūra

Dalyvavo suvažiavime

Kovo 18 dieną Kauno įgulos karininkų ramovėje vyko Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS) XXIV ataskaitinis suvažiavimas. Į jį susirinko 224 delegatai iš visos Lietuvos. Dalyvavo ir ukmergiečių delegacija. Tai LPKTS Ukmergės filialo pirmininkė Aldona Kalesnikienė ir nariai – Ričardas Šeibokas, Regina Giedraitienė, Vidmantas Leščius.

Suvažiavimą pradėjo ir susirinkusius pasveikino LPKTS pirmininkas dr. Gvidas Rutkauskas. Įneštos filialų vėliavos, sugiedotas Lietuvos valstybės himnas, pagerbti Amžinybėn iškeliavę politiniai kaliniai ir tremtiniai.

Suvažiavimo dalyvius skambiomis dainomis ir melodijomis pasveikino Kauno J. Gruodžio konservatorijos moksleiviai. Susirinkusiuosius sveikino daug garbingų svečių, vienas iš jų – Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Įteikęs duonos kepalą, jis palinkėjo visiems vienybės ir kad niekada nepritrūktų duonos.

Suvažiavimo dalyviams sveikinimo žodį tarė LR Seimo narės Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Agnė Bilotaitė, Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pranešime praėjusiųjų metų LPKTS veiklą apžvelgė ir suvažiavimo rezoliucijas pristatė sąjungos pirmininkas dr. G. Rutkauskas. Valdybos veiklos bei finansinę ataskaitą pateikė valdybos pirmininkė Rasa Duobaitė – Bumbulienė.

Po pranešimų vyko diskusijos. Suvažiavimo delegatai diskutavo, bendravo. Buvo pažymėta, kad Lietuvos politiniai kaliniai ir tremtiniai yra stiprūs, reikalingi ir vieningi.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas