Žiūrovai garsiausiai plojo „Provincijai“.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Nuotaikinga šventė „Grok, armonika“

Kasmet pavasarėjant į Kultūros centrą, liaudiškos muzikos šventę „Grok, armonika“, renkasi daugybė žiūrovų, kuriuos melodijomis linksmina dainininkai, muzikantai, savo sąmojus žarsto smagūs artistai. Nuotaikingas renginys organizuotas ir šįmet.

Šventę pradėjo muzikantai iš Valų ir neįprasta jaunųjų pora, mat jaunikis buvo kone trigubai žemesnis už jaunąją. Juos keitė Taujėnų jaunimo kapela „Ratatita“, muzikantai iš Dainavos, Deltuvos, taip pat Vidiškių „Volungė“, Siesikų „Vieversa“, Lyduokių „Kanolas“, liaudiškos muzikos kapela „Provincija“.

Scenoje apie gyvenimą samprotavo du žydeliai, savo pamąstymais pasidalino ir senmergės iš Valų Antosė bei Zosė, šoko „čigonai iš Mažeikių“.

Renginio šeimininkės Dėdienytė (Rasa Graužinienė) ir Agotėlė (Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė) į linksmybes įtraukė ir žiūrovus.

Jie atsakinėjo į klausimus, atliko vedėjų užduotis. Netekėjusios mergelės ir kai kurios moterys gavo dovanų po vyšnios šakelę su priesaku, kad būtinai turi ją pražydinti – tada šiais metais ištekės.

Dėdienytė ir Agotėlė net aukcioną surengė, kuriame pardavinėjo gavėnios produktus – įvairias kruopas. Prie jų pridėjo ir knygų. Nustačius pradinę 30 centų kainą, azartiški žiūrovai ją greitai pakėlė iki 10 eurų.

Šeimininkės pasiūlė plojimais išrinkti labiausiai patinkantį kolektyvą. Susirinkusieji garsiausiai plojo „Provincijai“ (vadovas Alvydas Padriezas).

Šios kaimo kapelos nariams įteiktas Kultūros centro prizas – kvietimai į pasirinktą kino filmą.

Koncertą baigė svečiai iš Vilniaus – tautiška kapelija „Sutaras“.

„G. ž.“ inform.

Arvydo PĖŠINOS nuotr.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas