Asociatyvinė nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Kiek uždirba ukmergiškiai?

Skaičiuoti svetimus pinigus mėgsta kone kiekvienas lietuvis. Žmonės apie kitų uždarbį kalba, spėlioja, ginčijasi, kuria teorijas. Vieni savo algą slepia, kiti priešingai – ja giriasi. Tačiau dabar smalsuoliams atvertos visos galimybės – skelbiami duomenys, kiek savo darbuotojams moka beveik visos įmonės ar įstaigos šalyje. Taigi paanalizuokime, kiek uždirba ukmergiškiai.

„Sodros“ interneto svetainėje ir portale rekvizitai.lt vasario 28-ąją pradėta skelbti vidutinį įmonių mokamą atlyginimą. Smalsuolių srautai beregint užtvindė sistemas ir tądien sutriko jų veikla. Šiuo metu yra skelbiamas vidutinis už 2017 metų sausį įmonėje mokėtas darbo užmokestis neatskaičius mokesčių, kitaip dar vadinamas „ant popieriaus“. Sužinoti galima ne konkretaus asmens, o bendrą įmonės vidurkį.

Vis dėlto visų skaičių „priimti už gryną pinigą“ nereikėtų. Jeigu įmonėje ar įstaigoje darbuotojai įdarbinti ne visu etatu, jų gaunamos pajamos taip pat skaičiuojamos į vidurkį ir, žinoma, jį sumažina. Taip pat jeigu įmonė sausio mėnesį darbuotojams išmokėjo vienkartinius priedus, skaičiai gali būti didesni nei yra iš tiesų.

Prieš nagrinėjant konkrečias įmones svarbu paminėti, kad šalies vidurkis paskutinį 2016-ųjų ketvirtį buvo 822,8 Eur „ant popieriaus“, o Ukmergės rajone – 694 Eur.

Lyderiai – gamyklos

Nenuostabu, kad Ukmergėje esant stipriai pramonei daug rajono gyventojų dirba būtent gamybos srityje. Konkurencija darbo rinkoje didėja, o sunkaus darbo už ačiū niekas dirbti taip pat nenori. Žinoma, norint įmonei pasiekti gerų rezultatų, neapsieinama be gerų vadybininkų, kuriems tenka didelis krūvis. Taigi natūralu, kad labiausiai savo darbuotojams pinigines atveria pramonės sektorius.

AB „Umega“ savo veiklą vykdo dviejose miestuose – Ukmergėje ir Utenoje. Įmonėje iš viso dirba 656 žmonės, vidutinis atlyginimas – 794,35 Eur. Pašilėje įsikūrusi Norvegijos kapitalo įmonė „Stansefabrikken“ turi įsteigusi dvi bendroves – UAB „Stansefabrikken“ ir UAB „Stansefabrikken Automative“. Pirmoje dirba 260 darbuotojų, vidutinė alga – 919,87 Eur, antroje – 67 ir 1 186,95 Eur. Varinės kaime, Ukmergės rajone, italo įkurta UAB „Paina ir ko“ darbuotojams pirmąjį šių metų mėnesį vidutiniškai sumokėjo po 711,83 eurų. UAB „Elga“ Ukmergės filialas darbuotojams atseikėja po 853,9 Eur. Viena naujausių rajone – Linų gatvėje esanti gamykla „Systemair“. Čia 220 dirbančiųjų per mėnesį vidutiniškai gauna po 837,24 Eur.

UAB „Rokiškio pieno gamyba“ filialas Ukmergės pieninė turi 145 darbuotojus ir jiems vidutiniškai sumoka po 624,15 Eur. Skurdžiausiai šalia šių įmonių atrodo UAB „Aukmergės baldai“. 174 darbuotojus turinti, baldų gamyba užsiimanti įmonė jiems vidutiniškai moka po 509,78 Eur.

Gana solidžius atlyginimus sausio mėnesį sumokėjo UAB „Ukmergės gelžbetonis“. 166 darbuotojai gavo po 1 156,61 Eur. Šiek tiek daugiau pinigų gauna dirbantieji UAB „Narbutas Furniture Company“– 1 170 Eur.

Tarp gamyklų akivaizdžiai lyderiauja UAB „Likmerė“. Medienos apdirbimu, faneros gamyba, taip pat miškininkyste ir kitomis panašiomis veiklomis užsiimanti įmonė 2017-ųjų sausį 74 dirbantiesiems išmokėjo vidutiniškai po 2 252,87 Eur.

„Valdiškose“ įstaigose pirmauja savivaldybė

Savivaldybei priklausančių įstaigų atlyginimai taip pat nėra patys mažiausi. Daugumoje jų algos viršija rajono vidurkį, tačiau iki bendro šalies vidurkio – trūksta. Ukmergės rajono savivaldybės administracija šioje grupėje lyderė. Ten dirba 119 žmonių. Vidutinis atlyginimas – 951,65 Eur. UAB „Ukmergės šiluma“ darbuotojams moka vidutiniškai po 870,33 Eur, nedaug atsilieka ir UAB „Ukmergės vandenys“ – 840,13 Eur. UAB „Ukmergės butų ūkis“ dirbantieji uždirba vidutiniškai po 754,14 Eur.

Kone lygiai tiek, kiek yra rajono vidurkis, gauna dvi savivaldybei priklausančios už gyventojų sveikatą atsakingos įstaigos – Pirminės sveikatos priežiūros centras ir Ukmergės ligoninė. Pirmoji darbuotojams vidutiniškai kas mėnesį moka po 697,82 Eur, antroji – 695,21 Eur.

Pastaruosius du rezultatus galima palyginti su kelių privačių rajone veikiančių medicinos įstaigų mokamais atlyginimais. UAB „Teragyda“, įsikūrusi Antakalnio gatvėje, 29 dirbantiesiems vidutiniškai mokėjo po 726,34 Eur. UAB „Vilkmergės klinika“ ir UAB „Laimutės šeimos gydytojo centras“ sausio mėnesį išmokėjo daug skurdesnes algas – atitinkamai po 373,89 Eur ir 353,71 Eur. Vis dėlto panašu, kad dauguma čia dirba ne visu etatu.

Ukmergės kultūros centre atlyginimai taip pat nestebina, tačiau statistiką ir čia iškreipia didelis ne visu etatu dirbančių skaičius. 102 įstaigos darbuotojai gavo po 417,86 Eur. Kiek geriau, tačiau taip pat neįspūdingai, atrodo Ukmergės kraštotyros muziejaus algos – 26-iems darbuotojams išmokėta vidutiniškai po 535,47 Eur.

VĮ „Ukmergės miškų urėdija“ darbuotojams mokama vidutinė alga po 869,94 Eur per mėnesį. UAB „Ukmergės autobusų parkas“ dirbantys žmonės gauna po 671,12 Eur.

Skirtinga veikla, skirtingos ir algos

Didelė dalis ukmergiškių mėgsta pasididžiuoti unikalia UAB „Ukmergės duona“ produkcija. Savo svečius šios įstaigos gaminiais vaišina ir rajono vadovai. Tačiau dideliais atlyginimais bendrovės darbuotojai tikrai negali pasigirti. Pirmąjį šių metų mėnesį 75 čia dirbantieji vidutiniškai gavo po 467,07 Eur.

Žymiai didesni skaičiukai dega atsivertus UAB „Ukmergės keliai“ statistiką. Čia dirba 171 žmogus. Jų vidutinis uždarbis – 1 003,95 Eur. UAB „Ukmergės statyba“ dirbantieji gauna vidutiniškai po 664,17 Eur. Neseniai penkiasdešimtmetį atšventusi UAB „Statybos montavimo darbai“ moka vidutiniškai po 676,84 eur.

Kuklūs atlyginimai mokami UAB „Ukmergės paslauga“. Sausio mėnesį čia 41 darbuotojas uždirbo vos po 377,82 eurus. Nedaug skiriasi ir UAB „Ukmergės versmė“ atlyginimai. Įmonėje dirba 188 žmonės, o jų alga siekia 401,04 Eur.

Kailinių ir odos drabužių gamyba, prekyba ir kita veikla užsiimanti įmonė UAB „Roris ir ko“ savo darbuotojams vidutiniškai sumoka po 437,37 Eur darbo užmokesčio. Net 279 darbuotojus turinti siuvykla UAB „Vilkma“ vidutiniškai atseikėja po 520,4 Eur.

Panašia veikla užsiimančioje UAB „Textilite“ dirba 143 žmonės ir vidutiniškai gauna po 565,06 Eur. Tuo pačiu adresu registruota kita olandų verslo įmonė UAB „Grosso moda Lithuania“ turi 87 darbuotojus ir gali pasigirti jiems mokanti vidutiniškai po 1 084,76 Eur.

Daugelį rajono pastatų saugančios saugos tarnybos UAB „Aase“ vidurkis 506,76 Eur. Čia dirba 60 žmonių.

Naujokai sudrebino ne tik mažomis kainomis

Praėjusiais metais į Lietuvą atkeliavus pigiomis prekėmis garsėjančiam ir visoje Europoje populiariam prekybos tinklui „Lidl“, kilo didžiulis ažiotažas. Žmonės prie parduotuvių stojo į eiles. Šio prekybos tinklo parduotuvės netrukus sulauks ir Ukmergės gyventojai.

Panašu, kad Lietuvoje „Lidl“ taps ne tik mažų kainų simboliu. UAB „Lidl Lietuva“ pirmąjį šių metų mėnesį dirbo 1 533 darbuotojai. Vidutinis jų atlyginimas – 826,56 Eur. Lyginant su šalies vidurkiu, skaičiai didelės nuostabos nekelia, tačiau kitoks vaizdas susidaro palyginus „Lidl“ ir kitų šalyje veikiančių prekybos tinklų darbo užmokesčius.

UAB „Rimi Lietuva“ vidutiniškai moka po 595,47 Eur, UAB „Norfos mažmena“ – 572,26 Eur, prekybos tinkle „Iki“ dirbantieji gauna 556,62 Eur, o „Maxima“ – 547,7 Eur. Lietuvoje jau seniai vykdančių įmonių, turinčių tikrai labai daug darbuotojų, ir naujai į rinką atėjusio žaidėjo mokami atlyginimai skiriasi ženkliai, nors jų veikla – tokia pati.

Visame rajone plačiai savo veiklą vykdantis Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas savo darbuotojams išgali mokėti 462,93 Eur.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • :( :
    Ukmerges paslauga....alga vokeliose moka jeigu ka
  • jojo :
    net akys ant kaktos issoko pamacius kad musu imoneje toks vidurkis!Jau ir juokas neima
  • pigi darbo jega :
    Cia tikra pieva,is kur tokie skaiciai dirbu 10metu is siu imoniu minetoje,ir 450 daugiausia priedo su sestadieniais, alga,juokaujam virs ribos
  • Valdas :
    Gerai matosi kur atlyginimai vokeliuose mokami
  • Alvydas :
    Jai mano viršininkas valgo kotletus ,aš valgau kopūstus tai vidutiniškai gaunasi balandėliai !!!
  • :) :) :
    Maxima“ – 547,7 Eur. :) :) :) sedziu ir kvaotiju... 400 euru net pasiekti neina niekaip... jei tik pasieksi, kita menesi atims.
  • d :
    idomu kas skaicuoja vidurkius :) koks sefas guana 5000, darbininkas vos minuma, ir vidurkis aisku koke tarkime 800 euru :) o ho , neblgoai dar kaip Ukmergei... Jumoristai blytn.... o dauguma ant isgyvenimo ribos tik uzdirba
  • Pekinesas :
    Sudėkime direktorių ir valytojų atlyginimus ir gausim vidutinį. O jei rimtai... Dirbu vienoje minėtų įmonių. Tik aukštesnes pareigas užimantys darbuotojai gauna tokius atlyginimus ir dar daugiau. O paprasti darbuotojai uždirba tik minimumą
    • Anonimas :
      Tai yra normalu :) už protą ir aukštesnes pareigas daugiau ir mokama :)
  • Anonimas :
    Kas cia raso tokias nesamones nebent virsinikai tiek uzdirba
  • Anonimas :
    damesk direktoriu 5zenkles ir gaunasi atrodyru grazus skaiciai
  • pilietis :
    Sudeda mažiausią atlyginimą su didžiausiu ir padalina iš dviejų.
  • Anonimas :
    Visiska nesamone, is kur tokie skaiciai? As dirbu vienoje is paminetu imoniu, tikrai darbuotojai negauna tokiu atliginimu ir ant popieriaus.
    • Anonimas :
      Darbuotojas gauna 400,vadovas 3000. Vidutinis atlyginimas 1700 :-)
      • Anonimas :
        Gerai vidurki skaiciuoji, vadovas tai 1, o darbuotoju koks 100.
    • Anonimas :
      taigi vidurkis imamas iskaitant valdininku atlyginimus :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas