Nuomonių telefonas

Ar miesto gyventojai gali tikėtis išmokų už asbestinių stogų keitimą?

„Nuomonių telefonu kreipėsi S. Daukanto gatvėje gyvenanti Aldona. Moteris teigė, jog ją apgavo valdžia, pažadėjusi paramą už asbestinio stogo dangos keitimą, bet pažadų neįvykdžiusi. Neva prieš keletą metų, kai išgirdo, kad ir miesto gyventojams bus kompensuojama už stogų dangos pakeitimą, ji kreipėsi į miesto seniūniją. Ten gyventojai buvo pasakyta, jog ji viena pirmųjų, kuri pateikė prašymą, todėl turėtų sulaukti palankaus sprendimo. Ukmergiškė dėl to paties reikalo kreipėsi ir į tuometinį rajono merą. Šis neva garantavo, kad moteris sulauks paramos. Deja, netrukus gavo atsakymą, kad jai niekas nepriklauso… Savo nuoskaudomis ji pasidalino ir su vienu buvusiu Seimo nariu. Šis atseit taip pat žadėjo padėti, net apie nemokamą namo apšiltinimą kalbėjo. Bet, kaip paaiškėjo, „pažadėjo – patiešijo“.

Rajono vadovai, Seimo nariai jau pasikeitė, tačiau Aldona norėjo sužinoti, kodėl miesto gyventojai negali tikėtis išmokų už asbestinių stogų keitimą. „Gal pasikeitė sąlygos, reikalavimai ir vėl galiu teikti prašymą? Kur dėl to reikėtų kreiptis?“ – domėjosi skaitytoja.

Į ukmergiškės klausimą atsakė rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vyr. specialistė Neringa Adomavičienė. Ji aiškino, jog pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos veiklą „Asbestinių stogų dangos keitimas“ remiamas kaimo vietovėje esančių gyvenamųjų namų, priklausančių fiziniams asmenims, visos asbestinio stogo dangos pakeitimas. „Pretenduoti į šią paramą gali tik kaimo vietovių gyventojai, kurie yra ne jaunesni kaip 18 metų. Paraišką gali teikti ir tie asmenys, kurie yra nebaigę įgyvendinti projekto pagal kitas Kaimo plėtros programos priemones, jeigu teisės aktuose nenumatyta kitaip. Kvietimas teikti paraiškas 2017 m. pagal KPP veiklą „Asbestinių stogų dangos keitimas“ šiuo metu nepaskelbtas“, – tvirtino vyr. specialistė.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Sima :
    Atsakymas visiškai niekinis..Juk ir as kazkada maciau,buvo rasyta,kad ir miestieciams kompensuos..Kodel buvo zadeta?Atsakymo nera..Zurnaistas turetu uzduoti konkrecius moters klausimus atstovui,ir sulaukti konkreciu atsakymu.
  • Bernardas :
    Laba diena, neatsakė į klausimą, kodėl miesto gyventojų stogų keitimas nėra įtraukiamas į paramas, iš to kyla kitas klausimas, ar mieste esantis asbestas nesvarbus?
  • Vilius :
    Reikia žiūrėti, ar išsirinkta stogo danga https://stogulinija.lt/produktai/stogo-danga/ įeina į kompensuojamųjų sąrašą. Jei ne, tuomet reikia pateikti 3 komercinius pasiūlymus. Tas gerai, kad supaprastinta dabar ir populiariausioms dangoms iš karto yra paskaičiuota kvadratinio metro kaina
  • Lokas :
    Tekstas visiskai neatsako i klausima antrasteje. Ar autorius atsikes, ar specialiste analfabete?
  • Ukmergiskis :
    Man lygiai ta pati situacija įvyko prieš pora mėnesiu,nuėjus pakalbėjus parašius prašymą lyg ir nudžiugino kad minimaliai bet gausim o praėjo mėnuo atėjo laiškas kad nieko negausim.
  • Dr :
    As tai nesuprantu kodel tik kaimuose, o tai miestuose zmones stogu nekeicia ?
  • Anonimas :
    O kada kvietimas teikti paraiskas stogui keisti bus paskelbtas?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas