Projekto dalyviai.

Kultūra

Pedagogės mokėsi Portugalijoje

Pavasarį Dukstynos pagrindinė mokykla gavo žinią, kad patvirtintas įstaigos teiktas, į mokytojų tobulinimąsi ir mokymąsi orientuotas programos ERASMUS+ Mobility projektas. Jame numatyti keli mokytojų komandų išvykimai.

Pirmasis mokymosi vizitas vyko spalio pradžioje. Anglų kalbos mokytoja Neringa Džiovalienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Edita Usonienė aplankė Portugalijoje įsikūrusį Centro de Recursos Educativos e Formação mokymų centrą (CREF), kur gilinosi į skaitmeninių priemonių naudojimo galimybes ugdymo procese.

Sesimbra, kuriame gyveno pedagogės, – Atlanto vandenyno pakrantėje nusidriekęs Portugalijos sostinės Lisabonos rajonas – iš tiesų jauki, rami ir mokymuisi tinkama vieta. Ukmergiškėms šiuose kursuose teko dirbti ir mokytis kartu su dalyviais iš Švedijos, Suomijos, Vokietijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Graikijos ir Turkijos. Nors susirinkusiųjų patirtis buvo labai skirtinga – visi kursų metu sužinojo pakankamai daug: išmėgino naujus informacijos pateikimo, nagrinėjimo ir apklausos „online“  būdus, lankėsi mokyklose. Ateities klasėse susipažino su naujausia skaitmenine technika, kabinetų įranga, stebėjo pamokas ir patys kūrė pamokų fragmentus. Dalį išmoktų ir perprastų „online“  sistemų mokytojos jau spėjo panaudoti klasių valandėlių, seminarų su kolegomis metu. Akivaizdu, kad platesnis šių būdų pritaikymas yra ribojamas dėl techninių galimybių. Kita vertus, net ir minimalus jų panaudojimas labai domina bei aktyvina mokinius.

Kursų koordinatorius, CREF vadovas Vitor Costa pasirūpino ne tik visais techniniais ir buitiniais klausimais, bet ir plačia kultūrine programa. Dalyviams teko pasitelkti visą savo išmonę bei naujai įgytas žinias ir atlikti orientacinę užduotį senosios Lisabonos centre. Tokiu būdu visiems pavyko pamatyti, kaip šiame mieste puikiai dera senosios tradicijos ir šiuolaikinės tendencijos.

Portugalija, pasak pedagogių iš Ukmergės, visų čia apsilankiusių širdyse išlieka neišdildomais fado muzikos vakarais, įspūdingomis, uolų nusėtomis krantinėmis, siaurais, į kalnus kylančiais keliukais, ornamentuotais namų fasadais, kruopščiai, su meile ruošiamais jūrų gėrybių patiekalais ir svetingu, neskubiu gyvenimo būdu.

„G. ž.“  inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas