Išvyka į Parlamentą deltuviškiams paliko neišdildomą įspūdį.

Jaunimas

Ekskursija į Lietuvos Respublikos Seimą

Norėdami sužinoti, kaip vyksta Seimo darbas, kokios jo veiklos sritys, kaip priimami įstatymai, Deltuvos pagrindinės mokyklos 7, 8, 9 ir 10 klasių mokiniai aplankė Seimo rūmus. Jiems visiems tai buvo pirma išvyka į Parlamentą. Moksleivius lydėjo technologijų mokytoja Laima Zarankienė ir istorijos mokytoja Milda Belevičienė.

Deltuviškiai ekskursijos metu susipažino su Lietuvos valstybės valdymo sistema, Parlamento veikla, įstatymų leidybos procedūra.

Seimo rūmus sudaro trys pastatai. Pirmuose rūmuose yra Seimo narių, jų padėjėjų. Pagrindinėje įstatymų leidėjų posėdžių salėje 1990-ųjų kovo 11-ąją buvo atkurta Lietuvos valstybės Nepriklausomybė. Dabar Kovo 11-osios Akto salėje Seimo nariai renkasi į iškilmingus posėdžius, skirtus svarbiausiems mūsų valstybės istorijos įvykiams paminėti.

Antruose rūmuose yra naujoji Seimo posėdžių salė. Čia įkurdinta Seimo kanceliarija, pradedamos Seimo lankytojų ekskursijos. Šiuose rūmuose yra įrengtos darbo vietos žiniasklaidos atstovams: Spaudos konferencijų salė, Žurnalistų kambarys, interviu stendai.

Susitikimas su Nepriklausomybės gynėjų sąjungos nariu Vytautu Geštautu ekskursantams priminė tragiškus 1991 metų sausio 13-osios įvykius ir paliko neišdildomą įspūdį.

Ekskursijos metu moksleiviai turėjo galimybę vesti rytinį Seimo posėdį, sužinoti įstatymų projektų svarstymo tvarką. Jie sužinojo, kad pirmadieniais Seimo nariai susitinka su rinkėjais, antradieniais ir ketvirtadieniais vyksta Seimo, o trečiadieniais ir penktadieniais – komitetų posėdžiai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas