Policininkams dažnai tenka tildyti įsismarkavusius daugiabučių gyventojus.

Aktualijos, Naujausi

Policijos patrulių darbo kasdienybė iš arti

Šeštadienį Ukmergės rajono policijos komisariatas pakvietė rajono žiniasklaidos priemonių atstovus iš arti susipažinti su policijos pareigūnų darbu. Šių eilučių autorius iki vidurnakčio važinėjo kartu su tvarką prižiūrinčiais patruliais.

Vakaras prasidėjo bendra policijos ir jaunųjų policijos rėmėjų akcija, kurios metu buvo dalinami atšvaitai Ukmergės ir Vidiškių gyventojams. Vienuolika pilietiškų jaunuolių kartu su rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Ingrida Dutkiene išdalino daugiau nei šimtą atšvaitų tiems, kurie jų su savimi neturėjo. Gyventojams buvo papasakota, kokia yra šių nedidelių šviesą atspindinčių daikčiukų paskirtis ir nauda. Taip pat informuota, jog atšvaito nedėvėjimas tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui gali užtraukti baudą nuo 23 iki 40 eurų.

Žmonių reakcija buvo labai įvairi. Vieni paklausti, ko jie neturi su savimi, nustebę juokėsi: „Visko turim – ir vyno, ir užkandos“. Gavę dovanų atšvaitą beveik visi nuoširdžiai džiaugėsi ir tvirtino, kad nešios kasdien. Tik viena moteris primygtinai atsisakė šią dovaną priimti: „Aš tamsoje beveik nevaikštau, o jei vaikštau, tai tik šaligatviais. Gatvę kertu tik tada, kai nėra mašinų. Atšvaito man nereikia.“

Išgelbėta gyvybė?

Pirmiausia į miestą išvažiuoti teko su nuo pat ryto dirbančiu ekipažu. „Šiandien visą dieną ramu. Nieko bausti neteko“, – šypsojosi patruliuoti kartu pasikvietusio ekipažo policininkas.

Tačiau policijos pareigūnų darbas yra ne tik bausti, bet ir padėti. Vos pajudėję Deltuvos gatvėje pamatėme ant kelio pasklidusias statybines medžiagas – vatą. Pareigūnai greitai šiuos trukdžius pašalino nuo važiuojamosios dalies.

Netrukus ekipažas sulaukė ir pirmo iškvietimo. Automobilyje esančiame patrulių kompiuteryje pasirodė informacija, kad Krekšlių gatvėje vyras savo nuosavo namo kieme rado ant žemės miegantį girtą asmenį. Atvykusius į nurodytą vietą pareigūnus pasitiko nustebęs namo savininkas. Viduryje jo kiemo, šalia namo, išties gulėjo juodai apsirengęs vyras. Vos liežuvį apverčiantis žmogus sunkiai orientavosi aplinkoje. Visgi policininkams pavyko išsiaiškinti, kad šis nelaimėlis gyvena vos už kelių šimtų metrų. Tačiau pats tikriausiai jau neprisimins, kaip ir kodėl ne į tą kiemą pataikė. Atvežę paklydėlį į namus, pareigūnai jį atidavė į namuose buvusios žmonos rankas. Paklausta, ar šį vyriškį pažįsta, moteris pripažino, kad tai jos vyras, tačiau tikrai neatrodė patenkinta jo naktiniu nuotykiu. Moteris dėkojo policininkams, kad parvežė sutuoktinį į namus.

Policijos pareigūnai džiaugėsi, kad bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs žmogus laiku pastebėjo nelauktą svečią. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog girtas vyras lauke pragulėjo ne taip trumpai. Kas žino, kaip viskas būtų pasibaigę, jei kieme jam būtų tekę praleisti visą naktį.

Vyrų ir moterų santykiai irgi yra dažna tema policininkams. Kiek anksčiau tą pačią dieną pareigūnams teko vykti spręsti meilės trikampio problemas. Žemaitkiemio seniūnijoje esančiame Antatilčių kaime grįžęs namo vyras aptiko savo žmoną su kitu. Vyriškiai apsižodžiavo. Savo teises į žmoną ginti nusprendęs jos sutuoktinis iškvietė pareigūnus. Jis skundėsi, kad pagrindinė bėda su netikėtai namie surastu žmogumi yra ta, kad jis triukšmauja. Pareigūnai pareiškėjo nepageidaujamą svečią išprašė.

Pareigūnai namo parlydėjo neblaivų vyrą.

Pareigūnai namo parlydėjo neblaivų vyrą.

Muštynėse sulaužytas žandikaulis

Apie devynioliktą valandą policijos pareigūnai buvo informuoti, kad viename iš Maironio gatvėje esančių daugiabučių įvykdyta vagystė. Šeimininkai, grįžę namo, rado savo būstą visą apverstą. Pasigesta 12 000 eurų ir papuošalų. Į įvykį išvyko policijos tyrėjai.

Dar po pusvalandžio į policiją kreipėsi kita moteris, į kurios namus taip pat buvo įsilaužta. Į V. Kudirkos gatvėje esantį butą vagys pateko pro balkono langą.

Vakarui įsibėgėjant Deltuvos gatvėje kilo muštynės. Atskubėję pareigūnai rado dvi merginas ir du jaunuolius, kurie ir kvietė policiją. Kaip jie pasakojo, konfliktas kilo namo rūsyje tarp dviejų nežinia ko nepasidalinusių merginų. Santykių aiškinimasis persikėlė į lauką, kur panelių interesus ginti stojo vaikinai. Kilusių muštynių metu dvidešimt šešerių metų nukentėjusiajam, kaip buvo įtariama, lūžo žandikaulis. Jo skriaudikai – iš matymo žinomi nepilnamečiai – iš įvykio vietos pasišalino ir tądien policijos klausimų išvengė. Nukentėjusysis medikų buvo pristatytas į ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių. Pareigūnai čia užsirašė visus jo duomenis. Vėliau nelaimėlį medikai išgabeno į Vilnių, kur jo laukia tolimesnis gydymas.

Savaitgalinės linksmybės

Patruliai pasakojo, kad labai didelė dalis iškvietimų būna susijusių su nuo alkoholio apsvaigusiais žmonėmis. Taip pat nereti atvejai – kaimynų skundai dėl triukšmo. Tuo teko įsitikinti ir šeštadienį. Pirmiausia kolegų ekipažas išvyko į III Antakalnio kaimą, kur žmonės skundėsi riksmais ir trankia muzika kaimynystėje. Po kurio laiko ekipažas per raciją pranešė, kad atvykus muzika tikrai girdėjosi, tačiau, matyt, užmigę šios šventės dalyviai į pareigūnų beldimą nereagavo ir durų neatidarė. Problemą patruliai sakėsi išsprendę ūkiškai – išjungė buto elektros saugiklius. Taip įsivyravo tyla ir ramybė.

Laikrodžiui jau išmušus vidurnaktį triukšmaujančiais kaimynais pasiskundė ir Maironio gatvėje esančio vadinamojo bendrabučio gyventoja. Pamatę adresą patruliai iš karto suprato, kur ir pas ką teks važiuoti. „Ir vėl čia…“, – sakė vienas iš jų.

„Na, tai vėl triukšmaujat?“ – per duris įėjęs kambaryje ant lovos sėdinčių vyro ir moters pasiteiravo policininkas. Vyriškis neneigė, kad šiek tiek paklausė muzikos, galbūt garsiau kalbėjo. Po akimirkos bute pasirodė ir triukšmu nepatenkinta kaimynė, kuri aiškino, kad jau ne vienerius metus ši kaimynystė jai neduoda ramybės. Pasirodo, kad visi neramumai prasideda, kai pas vyriškį ateina moteris. Ir šįkart buvo būtent taip. Pareigūnų paprašyta pas buto šeimininką besisvečiavusi ponia turėjo išeiti. Šiek tiek apsižodžiavusi su nepatenkinta kaimyne viešnia nuėjo savais keliais. „Čia mus kviečia labai dažnai. Gerai, kad ta išprašyta moteris tą pačią dieną nebegrįžta, nes vėl tektų čia važiuoti“, – kalbėjo pareigūnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    siaip cia zmogaus teisiu pazeidimas , ar fotografas gavo leidima publikuoti savo [ mena] viesai . as pareikalauciau kompencasujos , nes padaryta moraline zala pazistamu ir T.T. atzvilgiu.
  • Anonimas :
    siaip cia zmogaus teisiu pazeidimas , ar fotografas gavo leidima publikuoti savo [ mena] viesai . as pareikalauciau kompencasujos , nes padaryta moraline zala pazistamu ir T.T. atzvilgiu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas