Iš rudens gėrybių sudėliojo „daržovių kilimą“.

Jaunimas

„Rudenėlis vėl pas mus“

Lina KRIKŠTAPONIENĖ

Taujėnų gimnazijos pradinių klasių mokytoja

Taujėnų gimnazijos pradinių klasių mokiniai su mokytojomis Rita Žudiene, Gene Baroniene, Regina Pušinskiene, šių eilučių autore ir ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo vaikai su savo auklėtojomis Jolanta Daniūniene, Valentina Šalavėjiene bei Rasa Kiaušiniene dalyvavo trumpalaikiame projekte „Rudenėlis vėl pas mus“.

Pradinukai savaitę pradėjo „gamtos žmogučio“ gaminimu. Medžių lapus verdami ant siūlo, klijuodami juos ant kartono, iš medžiagų skiaučių, siūlų pindami kasas, raitydami garbanas iš pakulų, panaudodami kaštonus ar kankorėžius vaikai kūrė nuotaikingus žmogeliukus. Mažiesiems projekto dalyviams, ikimokyklinukams ir priešmokyklinukams, tėveliai padėjo gaminti „rudeninius batus“. Vaikai savo nuotaikingais darbeliais papuošė gimnazijos pirmo aukšto koridorių. Visa mokykla galėjo grožėtis šių nuostabių kūrinių ekspozicija.

Kitą dieną projekto dalyviai drauge išėjo į lauką. Iš susineštų rudens gėrybių visi sudėliojo spalvingą „daržovių kilimą“. Ketvirtadienį visi iš prisirinktų klevo lapų vėrė „lapų kirminą“. Šiuo vėriniu papuošę žaidimų aikštelės tvorą, vaikai sukėlė tikrą „lapų pūgą“.

Penktadienį aktų salėje vyko baigiamasis projekto renginys. Mokiniai parodė meninę programą, kuriai ruošėsi visą savaitę. Jie dainavo ir deklamavo eilėraščius apie rudenį. Šventėje dalyvavo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Natalija Kriščiūnienė, kuri pasidžiaugė nuveiktais darbais ir įteikė klasėms padėkos raštus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas