Laikraščio skaitytojo nuotr.

Nuomonių telefonas

Dėl neveikiančio keltuvo neįgaliąją teko nešti laiptais

Elektroniniu paštu gavome moters prašymą pasidomėti Kultūros centro pritaikymu neįgaliesiems. Ukmergiškė, kuri juda neįgaliojo vežimėliu, teigė, kad jai nuvykus pažiūrėti čia eksponuotos parodos nutiko nemalonus dalykas. Kadangi parodos vyksta antrame pastato aukšte, į viršų neįgalioji pasikėlė pasinaudojusi čia esančiu keltuvu. Tačiau jau norint nusileisti žemyn įrenginys užstrigo ir nebeveikė. Išėjimą ji pasiekė tik paslaugių vyriškių padedama, kurie ją nunešė laiptais žemyn. Kaip interesantei buvo paaiškinta, keltuvas stringa dažnai. „Kodėl taip yra ir kas už tai atsakingas?“ – klausė ji.

Ukmergės Kultūros centro statybos ir eksploatacijos inžinierius Rimantas Meilūnas apgailestavo, kad neįgalioji parodos lankytoja patyrė nepagotumų. Jo teigimu, rugsėjo 30 dieną į Kultūros centrą atvyko du lankytojai su neįgaliojo vežimėliais. Pirma moteris buvo užkelta be problemų, o keliant vyrą keltuvas užstrigo. Todėl čia dirbantiems darbuotojams pradžioje teko užnešti vyrą, o paskui abu parodos lankytojus nunešti į apačią.

„Specialus neįgaliųjų keltuvas įrengtas 2009 metais. Konstrukciniu požiūriu, tai sudėtingas ir nelabai patikimas įrenginys. Nors ir retai naudojamas, jis jau buvo kelis kartus remontuojamas. Po pastarojo incidento iš Vilniaus atvykę meistrai keltuvą sutaisė ir jis vėl veikia“, – sakė R. Meilūnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas