Ukmergiškių gretose galingai debiutavo M. Petrėnaitė (kairėje).

Sportas

Istorinėse rungtynėse – „Vilkmergės“ pralaimėjimas

Šeštadienis buvo džiugi diena visai Ukmergės krepšinio bendruomenei. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse vyko miesto istorijoje išliksiančios rungtynės. Pirmą kartą Ukmergei atstovaujanti krepšinio komanda rungėsi aukščiausioje šalies krepšinio lygoje.

LMKL debiutuojanti „Vilkmergė“ namuose priėmė krepšininkes iš tolimosios Klaipėdos – „Fortūnos“ komandą. Gana gausiai ukmergiškių palaikyti susirinkę sirgaliai greitai suprato, kad sezoną pradėti pergale nepavyks. Nors pirmoje varžybų pusėje „Vilkmergė“ dar bandė priešintis, po pertraukos varžovės smogė iš visų jėgų. Tritaškių salvės paskandino mūsų krepšininkes. Iš minus dvylikos trečio kėlinio pradžioje vos per kelias minutes skirtumas šoktelėjo iki minus 23.

Paskutinis ketvirtis jau tebuvo formalumas. Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės iškovojo pergalę rezultatu 82:57.

Geriausiai ukmergiškių gretose pasirodė aštuoniolikmetė Martyna Petrėnaitė. Savo kovingumu išsiskyrusi mergina surinko 22 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. Amerikietė Olivija Braun pelnė 16 taškų. Vienas su šia krepšininke susijęs epizodas ne juokais išgąsdino visą „Vilkmergės“ komandą ir rungtynių žiūrovus. Po kontakto su varžove O. Braun liko gulėti ant žemės susiėmusi už kulkšnies. Atsistoti jai pavyko tik su komandos draugių pagalba. Tačiau po kelių minučių ji vėl pasirodė aikštėje. Traumos neaplenkė ir kitos Ukmergei atstovaujančios legionierės. Antroje rungtynių pusėje susiėmusi už rankos aikštę buvo priversta palikti australė Bianca Dufelmeier. Po šio incidento ji daugiau rungtynėse nežaidė.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas