M. Vinskutė ir E. Vinskus Širvintose laimėjo po vieną važiavimą.

Sportas

Lenktynėse – penkiolikta pergalė

Rugpjūčio 20-ąją dieną Širvintų hipodrome vyko tarptautinės ristūnų žirgų varžybos „Derby 2016“ ir „Elito prizas 2016“.

Dalyvauti lenktynėse buvo užregistruotas 41 žirgas. Jie išauginti ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Švedijoje, kitose šalyse. Ristūnus vadeliojo mūsų šalies, taip pat Latvijos, Estijos, Suomijos sportininkai.

Tarp jų buvo ir ukmergiškiai Monika Vinskutė, Edvardas Vinskus, Kazys Trota, Mečislovas Radzevičius.

Lenktynių dalyviai varžėsi šešiuose važiavimuose. Ypatinga sėkmė kaimyninio rajono hipodrome lydėjo M. Vinskutės vadeliojamą Monet Augustinu. Žirgas aplenkė visus penktame važiavime bėgusius ristūnus ir laimėjo keturmečių DERBY. 2 500 m distanciją jis įveikė per 3:17.548 min. Monika džiaugėsi penkiolikta iš eilės jos vadeliojamo žirgo pergale – visose lenktynėse jis finišavo pirmas arba antras. Po šių sėkmingai susiklosčiusių lenktynių Monet Augustinu jau varžysis su suaugusiais žirgais.

Trečiame važiavime prie starto linijos išsirikiavo dešimt suaugusių žirgų. Nepralenkiamas buvo E. Vinskaus vadeliojamas Nut Augustinu.

Po varžybų E. Vinskus sakė, jog lenktynėse Širvintose jį maloniai nudžiugino dvimečio Gladiatoriaus pasiektas rezultatas. Ketvirtame važiavime, kuriame dalyvavo trimečiai žirgai, ukmergiškio vadeliojamas Gladiatorius finišavo antras.

„Gladiatorių ruošiu Baltijos taurės varžyboms Taline. Čia jis bėgs su savo amžiaus – dvimečiais – žirgais. Manau, kad gali pasiekti neblogų rezultatų“, – kalbėjo E. Vinskus.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas