Ortopedijos-traumatologijos skyriuje įrengta komercinė palata. AUTORĖS nuotr.

Naujausi, Sveikata

Ligoninėje – ir WiFi interneto tinklas

Jau antra savaitė viešojoje įstaigoje Ukmergės ligoninė visu pajėgumu veikia atsinaujinęs ir raudona spalva nušvitęs Radiologijos skyrius. Remontas šiose patalpose užtruko apie porą mėnesių. Per šį laikotarpį perdažytos koridoriaus sienos, pakeistos durys, grindų danga. Kaip ir dera rentgeno diagnostinius tyrimus atliekančiam skyriui, čia dominuoja raudona spalva. Kol vyko darbai, teko riboti planinių konsultacijų bei kitų tyrimų skaičių, buvo uždarytas pirmojo aukšto praėjimas, jungiantis Konsultacijų polikliniką su ligonine, neišvengta ir kitų su remontu susijusių trukdžių. Tačiau visi nepatogumai baigėsi, dabar išgražėjusiomis patalpomis džiaugiasi ir pacientai, ir visas medicinos personalas.

Pastaruoju metu rajono ligoninėje pastebima ir daugiau teigiamų permainų. Konsultacijų poliklinikoje pacientų patogumui vienoje vietoje įsikurs kardiologai, jų kabinetai bus šalia. Iki šiol širdies ligomis besiskundžiantys ligoniai, norėdami atlikti paskirtus tyrimus, turėjo klaidžioti po ligoninę.

„Dabar visi kardiologai dirbs gretimuose kabinetuose, todėl pacientams neteks blaškytis ieškant reikiamo specialisto“, – apie pasikeitimus „Gimtajai žemei“ pasakojo vyr. gydytojas Rimvydas Civilka.

Tai ne vienintelė pertvarka Konsultacijų poliklinikoje. Čia bus įrengta dar viena operacinė, pritaikyta pas chirurgus apsilankantiems pacientams. Iki šiol pirmame aukšte dirbantys chirurgai ir traumatologai naudojosi viena operacine, todėl dažnai susidarydavo eilės. Jei vienam ligoniui prireikdavo perrišti žaizdą, atlikti kitą procedūrą, kitiems tuo metu tekdavo laukti. Taigi netrukus ir chirurgai turės savo operacinę.

Dar viena naujovė – Konsultacijų poliklinikoje jau veikia nemokamas bevielio interneto WiFi tinklas. Kadangi dauguma pacientų naudojasi mobiliojo ryšio telefonais, naršo internete, dabar apsilankymas gydymo įstaigoje jiems neprailgsta.

WiFi tinklu gali naudotis ir besigydantys naujai rekonstruotame ligoninės Ortopedijos-traumatologijos skyriuje. Beje, šiame skyriuje neseniai buvo įrengta komercinė, t. y. mokama palata. Joje sumontuoti nauji, šiuolaikiški baldai, yra televizorius, indai, atskiras tualetas ir vonia.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas