Jaunieji ukmergiškiai su Seimo pirmininke V. Čmilyte-Nielsen ir varžybų organizatoriais.

Sportas

Varžėsi šachmatininkai

Virginija SAVICKIENĖ

 

Kovo 16-ąją Lietuvos Respublikos Seime, Vitražo ir Laisvės gynėjų galerijose, surengtos kasmetinės šachmatų varžybos „Seimo taurė 2024“. Vyko keturi turnyrai, į kuriuos susirinko daugiau nei 220 dalyvių. Dalyviai varžėsi ne tik tradiciniame Žaibo turnyre, bet ir vaikų iki 14 metų turnyre, simultane su LR Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen bei Didžiųjų šachmatų turnyre.

Vaikų turnyre žaidė 80 jaunųjų šachmatininkų. Jame dalyvavo ir ukmergiškiai Evita Silevičiūtė, Tajus Augūnas, Titas Sokas, Martynas Krumžlys, Karolis Keturka bei Kęstutis Katinas. Geriausiai sužaidė Tajus ir Kęstutis, laimėję po keturias partijas iš septynių.

Suaugusiųjų turnyre žaidė net 119 šachmatininkų, tarp jų – ir ukmergiškės Mėta Mikulinaitė bei Agnė Mickūnaitė. Agnė surinko 6,5 taško iš vienuolikos ir tarp moterų iškovojo antrą vietą. Nedaug atsiliko ir Mėta – pelnė 6 taškus iš 11 ir užėmė garbingą penktą vietą.

Kovo 6-11 dienomis ukmergiškės A. Mickūnaitė ir M. Mikulinaitė dalyvavo Kaune vykusiame 2024 m. Lietuvos šachmatų čempionato pusfinalyje. Lygiagrečiai vyko Lietuvos jaunimo (vaikinų ir merginų iki 20 m.) čempionatų įskaita, kurios nugalėtojai kovojo dėl teisės atstovauti Lietuvai 2024 m. Pasaulio jaunimo šachmatų čempionate.

Dėl patekimo į Lietuvos čempionato finalą ir Lietuvos moterų čempionato finalą varžėsi 46 dalyviai. Turnyras abiem Ukmergės žaidėjoms buvo labai sunkus, partijos truko net po penkias valandas, be to, po varžybų kiekvieną dieną teko važinėti atgal į Ukmergę.

Agnė surinko 4,5 taško iš aštuonių ir tarp merginų iki 20 metų buvo antra. Mėtai turnyras pergalių skaičiumi nebuvo sėkmingas, bet ji pasisėmė patirties ir 22 taškais padidino reitingą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas