Išvykos dalyviai susitikimo Birštono savivaldybėje metu.

Aktualijos, Naujausi

Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto tikslinė išvyka

Kovo 15–16 d. rajono Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komitetas (ŠKSJK) tikslinės išvykos į Birštoną ir Aukštadvarį (Trakų r.) metu domėjosi turizmo skatinimo ir plėtros klausimais.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo išvyką inicijavusi Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Indrė Kižienė, joje dalyvavo rajono savivaldybės meras Darius Varnas, Tarybos narės Danutė Užkurėlytė, Angelė Jokubynienė, Liucija Dzigienė, administracijos direktorė Inga Pračkailė bei Civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vyr. specialistė Natalja Miklyčienė. Išvykos dalyviai susitiko su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene ir kitais savivaldybės vadovais bei specialistais, dirbančiais turizmo srityje. Aukštadvaryje bendravo su Trakų rajono savivaldybės tarybos narėmis Jadvyga Dzencevičiene, Giedre Žuromskiene, susitiko su Seimo Kultūros komiteto nariu Kęstučiu Vilkausku.

ŠKSJK narės, aplankiusios „Versmės“ ir „Tulpės“ sanatorijas, turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su puikiai Birštone išvystytu sveikatos turizmu. Ukmergiškės susitiko su Birštono turizmo ir informacijos centro vadove, apžiūrėjo Kurhauzą. Lankomus kurorto objektus apvažiavo elektrobusu, apsilankė Birštono muziejuje ir naujame kurorto sporto centre.

Apie turistų pamėgtą Aukštadvarį ir šio miestelio istoriją išvykos dalyviams papasakojo Aukštadvario regioninio parko lankytojų centro vadovai. Aplankytos turistų lankomos vietos: Velnio duobė, Verknės senvagės šaltinis, piliakalniai, paplūdimiai.

Plečiant bendradarbiavimo galimybes, Birštono savivaldybės atstovai ir Aukštadvario bendruomenės nariai pakviesti atsakomojo vizito į Ukmergę.

„G. ž.“ inform.

Paulinos KUŠNEROVIENĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Greit :
    vysa slauga susodins i taryba ...
  • ukmerge :
    Dzigiene ilsekites... anukai dziaugsmas ,gyvenimas ... mintys pasenusios ... jauniko sviesaus reik ukmerges taryboj... o ne sovietines bobutes...
  • ATA :
    Sv.Petras jau senai laukia ...
  • Staska :
    Be tikslo - tikslinė kelionė
  • Liucija :
    Jums i pensija jau laikas,ka ten veikiate… ? Siaubas
  • //// :
    Musu saskaita ...lanko sanatorijas!!! Toj vel bus - duokit pinigu asfaltui, aikstelems, saligatviams ... privalot prisideti GRYNAIS ...prie valstybes ( svetimo) turto!
  • **** :
    //youtu.be/xHZyOjscH-s?si=Eluz_92dvivzOzFF
  • Valio :
    Partokamas visada ir visur! 86 metu ...ir ne geda gi

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas