Aktualijos, Naujausi

Tarp dosniausiai aukojusiųjų – ir ukmergiškiai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Kovo 15–16 dienomis šalyje vykusioje pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje stokojantiems paaukota 258 tūkstančiai vienetų maisto produktų, kurių vertė – 356 tūkstančiai eurų. Kaip skelbia akcijos iniciatoriai, greta penkių didžiųjų Lietuvos miestų dosniausiai aukojo Marijampolės, Utenos, Alytaus, Kėdainių, Tauragės, Plungės ir Ukmergės gyventojai.

Ukmergėje maistą nepasiturintiems rinko keturios nevyriausybinės organizacijos: Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, viešoji įstaiga Ukmergės vaikų dienos centras bei labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Ukmergės atiduotuvė. Per dvi akcijos dienas sulaukta 1 320 aukotojų, kurie nupirko maisto beveik už 5 583 eurus.

„Maisto banko“ akcija vyko „Lidl“ parduotuvėje, esančioje Vytauto gatvėje; „Maxima“ prekybos centruose Žiedo, Antakalnio ir Anykščių gatvėse; prekybos centre „Rimi“ Vytauto gatvėje; „Iki“ prekybos centre, esančiame Vilniaus gatvėje.

Puikiai „Maisto banko“ akcijoje sekėsi Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijai ir jos savanoriams.

Daugiausiai maisto – 1 885 vienetus už 2 640 eurų – surinko „Maisto banko“ Ukmergės atiduotuvė, toliau rikiuojasi Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija (surinko 881 vienetą, maisto vertė – 1 210 eurų), Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga (860 vienetų, maisto vertė – 1 203 eurai) ir VšĮ Ukmergės vaikų dienos centras (396 vienetai, maisto vertė – 530 eurų). Akcijoje dirbusiems šių nevyriausybinių organizacijų nariams talkino 84 savanoriai.

Kaip pasakojo labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ komunikacijos vadovė Miglė Petronytė, kiekvieną kartą akcijos laukiama su nerimu, nežinant ko tikėtis, kaip nuolatos besikeičiančios maisto kainos paveiks aukotojus. Ši akcija maloniai nudžiugino – jos rezultatas geresnis nei pernai. Tai reiškia ne tik didžiulį palaikymą „Maisto bankui“, bet ir tai, kad bent po kelis ilgo galiojimo maisto produktus bus galima perduoti apie penkiasdešimčiai tūkstančių žmonių, tai yra šiek tiek daugiau nei penktadaliui paramos gavėjų.

Šiuo metu „Maisto bankas“ visoje Lietuvoje remia 230 tūkstančių stokojančiųjų, todėl tikimasi palaikymo ir toliau.

„Nespėjusių prisijungti šį savaitgalį, labai prašome skirti dalį gyventojų pajamų mokesčio. Tai žmonėms nieko nekainuoja, o mums ši parama leidžia toliau spręsti maisto švaistymo problemą ir padėti likusiai daliai žmonių. Taip pat labai skatinu jungtis savanorystei, net keturiasdešimt vienoje mūsų atidarytoje atiduotuvėje savanoriškos pagalbos reikia kasdien“ – ragino „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Fondo „Maisto bankas“ komunikacijos vadovė M. Petronytė sakė, jog tradiciškai daugiausia gyventojai aukojo makaronų. Antroje vietoje tarp surinktų produktų rikiuojasi aliejus, kurio prieš prasidedant renginiui labiausiai ir prašė „Maisto banko“ atstovai. Lyginant su metais prieš tai – aliejaus aukojimai išaugo daugiau nei 40 procentų. Trečioje vietoje – įvairios kruopos.

Fiksuojama, kad vidutinio aukojamo krepšelio vertė pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje buvo 4,44 euro. Brangiausius krepšelius nupirko Vilniaus, Elektrėnų, Šilutės ir Visagino gyventojai. Pigiausius – Švenčionėlių ir Pasvalio žmonės.

„Maisto banko“ akcija vyko 74 Lietuvos miestuose bei miesteliuose, 379 prekybos vietose.

Nuotraukos iš FB Ukmerges ND

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    //youtu.be/IdkUhodEaOk?si=pZh94UTi-yIn2wjL
  • Ane leonaviciene? :
    Maisto bankas maitinantis skurstančius gali veikti tik "demokratinėse" šalyse. Gerovės valstybėje. Sovietų Lietuvoje maisto banko nebuvo... pertekliaus nebuvo, bet niekas nebadavo...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas