Anykščiuose vykusiame bėgime dalyvavo devyni ukmergiškiai.

Sportas

Ukmergės bėgikų entuziazmas neblėsta

Gegužės 1 dieną Anykščiuose vyko didžiausias Anykščių rajono metų sporto renginys – 60–asis „Puntuko bėgimas“. Jame dalyvavo ir devyni bėgimo entuziastai iš Ukmergės. Jie nepraleido varžybų ir kituose miestuose.

Kaip pasakojo ukmergiškis Juozas Songaila, išskirtinėje Anykščiuose vykusioje šventėje panoro dalyvauti gausus būrys bėgikų, kurie galėjo išmėginti jėgas įvairiose distancijose – patys mažiausi sportininkai varžėsi pramoginiame „Puntukėlio bėgime“, paaugliai – 3 km, o patys ištvermingiausi – 6 ir 11 km trasose. Mūsų bėgikai rinkosi 11 kilometrų trasą, kuri driekėsi vaizdingomis Anykščių šilelio vietomis, palei Puntuko akmenį, Anykščių mieste. Varžybose geriausiai sekėsi ukmergiškiui Medardui Džioveniui, kuris savo amžiaus grupėje užėmė antrąją vietą.

Rajono bėgimo mėgėjai nepraleido ir gegužės 3-ąją prasidėjusio tradicinio Ukmergės fabrikų kroso taurės (UFKT) čempionato. Tądien „Šilo“ progimnazijos stadione pirmajame UFKT etape startavo ne tik dviratininkai, bet ir bėgikai, kurie įveikė 8 km 400 m distanciją.

Praėjusį mėnesį Ukmergės bėgimo entuziastai taip pat dalyvavo keleriose varžybose. Balandžio 1-ąją vyko penktasis šio sezono Lietuvos bėgimo taurės etapas ir tradicinis, jau 55-asis, bėgimas „Senvagė 2023“. Prie pagrindinės 10 km distancijos starto linijos stojo ir trys ukmergiškiai. Iš viso Panevėžyje vykusiose varžybose dalyvavo ir savo jėgas skirtingose trasose išbandė beveik 250 bėgikų.

Balandžio 23-ąją daugiau nei 4 000 bėgimo entuziastų varžėsi Kauno gatvėmis – laikinojoje sostinėje 11 kartą vyko „Kauno Akropolio maratonas”. Jame taip pat dalyvavo ir keletas bėgikų iš Ukmergės.

Pasak J. Songailos, šiuo metu ukmergiškiai ruošiasi gegužės 27-ąją vyksiančiam „Vilniaus 700“ pusmaratoniui. Tai didžiausias pavasario bėgimas Lietuvoje, kviečiantis susiburti visus – nuo pradedančiųjų bėgikų iki profesionalių sportininkų ir net mažiausiųjų bėgimo entuziastų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas