Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Šiuolaikinis hemorojaus gydymas – greitas, patikimas ir beskausmis

Hemorojaus liga kankina daugybę žmonių visame pasaulyje. Todėl jeigu pastebite pasireiškusius pirmuosius ligos simptomus, nereikėtų baimintis, tačiau svarbu tuojau pat sureaguoti ir ieškoti profesionalų pagalbos. Laiku pradėtas gydymas padės išvengti ligos paūmėjimo. Šiandien hemorojaus gydymas yra itin šiuolaikiškas, paprastas ir prieinamas kiekvienam.

Kaip atpažinti hemorojų?

Vienas dažniausių simptomų, kuris išduoda apie hemorojų yra kraujavimas iš išangės. Jeigu pastebėjote, kad tuštinantis pasirodė kraujas, nereikėtų į tai numoti ranka. Labai svarbu kuo greičiau kreiptis į specialistus, kurie įvertintų situaciją or nustatytų liga, jeigu tai tikrai hemorojus. Dažniausia būtent simptomų ignoravimas nulemia tai, kad pacientai į medikus kreipiasi jau su pažengusia ligos forma, o tai reiškia, kad ir hemorojaus gydymas būna sudėtingesnis.

Susirūpinti taip pat reikėtų jeigu pastebėjote įplyšimus išangėje, kurie negija, jeigu atsiranda hemorojaus mazgai, kurie iškrenta į išangės išorę. Taip pat reikėtų susirūpinti net jeigu nematyti kraujo, tačiau tuštinimasis sukelia didžiulį skausmą ir nepatogumą, po to sunku sėdėti ar net vaikščioti. Tai gali reikšti, kad išangės viduje susiformavo hemorojaus mazgai, kurie taip pat signalizuoja apie prasidėjusią ligą.

Koks yra hemorojaus gydymas?

Šiandien hemorojaus gydymas neturėtų kelti jokių baimių ar gėdos. Ypač, jeigu liga pastebėta pradinėse stadijose arba nėra labai įsisenėjusi. Tokiu atveju taikomas paprastas gydymas vaistais, žvakutėmis ar specialiais tepalais. Visa tai turėtų skirti situaciją įvertinęs gydytojas.

Tais atvejais, kai hemorojus pažengęs tiek, jog reikalinga šalinti pasirodžiusius mazgus, procedūros taip pat gali būti atliekamos be intervencijų ir papildomų nepatogumų. Hemorojaus mazgai gali būti  užspaudžiami, paveikiami šalčiu, lazeriu arba gali būti šalinami suleidžiant aplink mazgus specialios medžiagos. Tik labai retais atvejais, kai liga yra įsisenėjusi, gali prireikti chirurginės hemorojaus šalinimo operacijos. Todėl labai svarbu nelaukti ir nekentėti, pasireiškus hemorojaus simptomus, o kreiptis į specialistus, kurie padės ligą įveikti greitai ir be skausmo.

Kokia prevencija padeda?

Nors šiandien specialistai vis dar nesutaria, ar hemorojui gali turėti įtakos paveldimumas, tokia teorija išlieka galima. Visgi, daugiausiai įtakos šiai ligai atsirasti vis dar turi mūsų gyvenimo būdas ir įpročiai. Todėl norint išvengti hemorojaus, reikėtų pagalvoti apie tai, kaip gyvename, ąk valgome ir kiek judame.

Specialistai įspėja, kad dažniausiai hemorojus išsivysto mažai judant ir daug sėdint arba stovint. Todėl jeigu dirbate visą dieną sėdėdami ar stovėdami, nepamirškite į savo gyvenimo ritmą įtraukti daugiau judėjimo, fizinio aktyvumo ar sporto.

Taip pat labai svarbu stebėti, ką valgote ir kaip tuštinatės. Dažnas vidurių užkietėjimas ir stanginimasis tuštinantis yra rizikos veiksnys, dėl kurio gali išsivystyti ši liga ir bus reikalingas hemorojaus gydymas. Norint užbėgti ligai už akių, skirkite dėmesio savo mitybai. Praturtinkite ją ląstelienos gausiais maisto produktais, valgykite daug vaisių ir daržovių. Taip pat venkite per dažno ir per sauso maisto, dėl kurio gali atsirasti vidurių užkietėjimas. Hemorojų gali paspartinti ir alkoholio vartojimas arba labai aštrus maistas.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas