Mažiausiųjų vaikų grupėje iki 8 metų greitųjų šachmatų turnyre dalyvavo 51 šachmatininkas.

Sportas

Varžėsi tarptautiniame greitųjų šachmatų turnyre

Virginija SAVICKIENĖ

 

Lapkričio 12–13 dienomis Taujėnų dvare vyko tradicinis tarptautinis greitųjų šachmatų turnyras, kuriame dalyvavo daugiau nei 180 šachmatininkų iš visos Lietuvos, taip pat Norvegijos, JAV, Baltarusijos.

Tai vienos didžiausių varžybų Lietuvoje, kuriose vienu metu dalyvauja įvairaus amžiaus šachmatininkai nuo penkerių metų iki senjorų. Dalyviai žaidė atskiruose turnyruose pagal amžiaus grupes.

Mažiausiųjų vaikų grupėje iki 8 metų greitųjų šachmatų turnyre dalyvavo 51 šachmatininkas. Tarp ukmergiškių geriausiai sužaidė ir pirmą vietą iškovojo Edvinas Latanauskas, antras buvo Adas Valikonis, trečias – Armandas Triznickas. Tarp mergaičių geriausiai sekėsi Evitai Silevičiūtei, Amilei Valikonytei ir Mingailei Latanauskaitei. Jie visi mokosi „Šilo“ progimnazijoje ir šachmatais žaidžia jau ne pirmus metus.

Jauniausias turnyro dalyvis penkiametis M. Žvikas.

Turnyre buvo apdovanoti ir geriausiai sužaidę šešiamečiai. Pirmą vietą iškovojo Adelė Zonytė iš Gargždų, o antra ir trečia vieta džiaugėsi ukmergiškės Viltė Zareckaitė ir Luka Grabauskaitė. Motiejui Žvikui buvo įteiktas jauniausio turnyro dalyvio apdovanojimas. Berniukui dar tik penkeri, o šachmatų treniruotes Ukmergės sporto centre jis pradėjo lankyti nuo ketverių metukų.

Iki 12 metų amžiaus grupėje varžėsi 59 vaikai. Per dvi dienas buvo sužaistos devynios partijos. Tarp ukmergiškių pirmą vietą iškovojo Tajus Augūnas, antrą – Martynas Krumžlys, trečią – Kęstutis Katinas.

Kartu su suaugusiais kovojo jauniai iki 14 metų. Iš viso dalyvavo 67 šachmatininkai. Tarp keturiolikmečių antrą vietą iškovojo Agnė Mickūnaitė. Ji buvo geriausia ir tarp ukmergiškių, tik pagal papildomus rodiklius nuo jos atsiliko Artūras Mecelis ir Mėta Mikulinaitė.

Tradiciškai pirmos dienos vakare vyksta dar vienas ,,Žaibo“ turnyras. Jame dalyvauja ištvermingiausieji šachmatininkai, kurie nepavargo po visą dieną trukusio greitųjų šachmatų turnyro, taip pat prisijungia negalintys žaisti dviejų dienų turnyre. Jame varžėsi net 72 dalyviai. Tarp ukmergiškių geriausiai sekėsi A. Mickūnaitei, Martynui Dolmantui ir Audriui Kamarauskui.

Turnyrą nuo 1989 metų organizuoja Ukmergės sporto centras ir šachmatų klubas ,,Juodasis rikis“. Renginys iš dalies finansuojamas Ukmergės savivaldybės biudžeto lėšomis, pagal nevyriausybinių sporto organizacijų projektą. Už pagalbą rengiant turnyrą dėkojame Ukmergės kultūros centrui, Taujėnų dvarui.

Vijolės IVANAUSKIENĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas