Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kada yra būtini specialūs darbo drabužiai?

Uniformas kasdien dėvi policininkai, ugniagesiai, taip pat ir medikai, kitų sferų specialistai, kurie dažniausiai ir yra „piešimi“ su tam tikra apranga. Ji – ne tik Jūsų profesijos simbolis, tačiau ir apsaugoti galintys drabužiai: tiek nuo blogo oro, tiek nuo kitų žmonių arba net ugnies.

Visgi, toli gražu ne tik minėtos profesijos atstovai turi dėvėti tam tikrą aprangą. Išties, darbo drabužiai yra reikalingi daugeliui. Dažniausiai – dėl apsaugos, kad žmonės būtų geriau matomi kitų, galiausiai, kad jie galėtų laisvai judėti net ir esant sudėtingose vietose. Statybininkams, kelininkams, šaltkalviams, valytojams… – darbo drabužiai yra būtini.

Privalo aprūpinti darbdavys?

Daugeliui darbuotojų kyla klausimas – kas turi pasirūpinti darbo drabužiais. Žinoma, tai priklauso nuo to – kur dirbama. Jeigu asmuo pats teikia tam tikras paslaugas, kurios gali reikalauti konkrečios aprangos (gal ir ne visos, tačiau tam tikrų akcentų) – tuomet, žinoma, ja jis turi pasirūpinti pats. Projekto užsakytojas tikrai neatsakingas už saugą.

Visgi, jeigu dirbate tam tikrai įmonei, esate sudaręs darbo sutartį – tokiu atveju Jūsų atliekami darbai turi būti keičiami ne tik į užmokestį, tačiau taip pat ir saugumą darbe, kuris neatsiejamas nuo tinkamos darbo aplinkos. Jokiu būdu nedirbkite ten, kur nėra teikiama apranga arba ji – geros kokybės. Speciali avalynė – nėra tokia pat, kaip ir paprasti kedai. Lateksinės pirštinės – ne tas pats, kas ir guminės pirštinės. Skirtumas remiasi į saugumą, o jis ir turėtų būti prioritetas.

Sertifikuota darbo apranga

Pradėjus ieškoti specialių uniformų, priedų darbui – pamatysite, kad jų pasiūla rinkoje yra labai įvairi. Kinta ne tik tipas, tačiau ir gana panašus drabužio kaina. Ar tikrai verta mokėti daugiau? Ar nuo to kokybė bus geresnė? Dažnai – taip.

Pigiau parduodami darbo drabužiai dažniausiai skelbiami forumuose, skelbimų puslapiuose. Jeigu norite būti tikras, kad perkate tikrai sertifikuotus rūbus, kurie yra geros kokybės – visada geriausia įsigyti iš prekybos vietų. Tik tokių, žinoma, kurios parduoda rūbus legaliai. Jie dažniausiai parduodami su garantijomis, tad jeigu gausite ne tai, kas buvo žadėta arba kokybė ne tokia gera, kaip buvo tikimasi – bus galima atgauti pinigus arba gauti kitus, pakaitinius drabužius. Tai garantuoja visos atsakingos prekybos vietos, tad joms bene pirmiausia ir reikia skirti daugiausia dėmesio. O tik tuomet – konkretiems drabužiams.

Kaip pasirinkti lauko drabužius?

Šiuo metu bene pats patogiausias būdas rasti tuos, kurie geriausiai tinka konkrečiam darbui atlikti – ieškoti internete. Galėsite palyginti variantus ir rasti tuos rūbus, kurie labiausiai tinka.

Žemiau pateiksime kelias gaires, kurios pagreitins paieškas.

  1. Rinktis yra geriausia tuos, kurie atsparus drėgmei.
  2. Žinoma, būtinai reikia dėvėti Jums tinkamo dydžio rūbus. Tik tokiu atveju galėsite jaustis patogiai.
  3. Kai kuriems svarbu ir kaina. Per akcijas galima sutaupyti.
  4. Ar svarbus dizainas? Kai kuriems daugiau, kitiems – mažiau.
  5. Pasižiūrėkite – koks yra drabužio audinys.
  6. Atsparumo ugniai faktorius.

Geras darbas prasideda nuo tinkamos aprangos. Ji – saugumas, patogumas ir laisvumas.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas