Maršrutą nuo Valų iki Siesarties kaimo įveikti ryžosi 44 dalyviai.

Aktualijos, Naujausi

Janina STANCIKAITĖ-STRIKIENĖ

Taip vadinosi sekmadienį, rugpjūčio 21-ąją, vykusi rečioniškių ir Rečionyse įsikūrusių ukrainiečių išvyka sraunia Siesarties upe.

Dabar itin populiaru visais įmanomais būdais remti ir įvairias pramogas siūlyti čia karo atblokštiems žmonėms. Tuo metu Rečionių bendruomenėje ryšiai ir bendravimas su atvykusiais ukrainiečiais nuo pat pradžių mezgasi kitokiu – ne gailėjimosi ir šelpimo, bet lygiaverčio bendravimo bei bendradarbiavimo pagrindu.

Dar ankstyvą pavasarį Rečionyse esančiame Jaunimo laisvalaikio centre apgyvendintų ukrainiečių pirmasis kreipimasis į gyventojus buvo prašymas padėti susirasti darbą. Šiuo metu visi, kam leidžia sveikata ir kitos aplinkybės, jau sėkmingai darbuojasi tiek vietos ūkiuose ir įmonėse, tiek mieste.

Vėliau naujieji rečioniškiai išdrįso pasidomėti, kas galėtų atlenkti kiek ilgokas iš Raudonojo Kryžiaus organizacijos gautas kelnes ar apkirpti porą mėnesių po svetimas šalis blaškytus vaikus. Ir tai padarytų tikrai ne už dyką. Matant tokį požiūrį nebendrauti buvo neįmanoma. Greitai atsirado ir vietos kirpėja, ir siuvėja, ir kiti geri žmonės, galintys pavėžėti į miestą ar vis atrandantys kokį atvykėliams reikalingą daiktą. Ukrainiečiai pradėjo aktyviai dalyvauti kaime vykstančiuose kultūriniuose renginiuose, o pakvietus padirbėti didelėje Rečionių V. Bergo ąžuolų giraitės tvarkymo talkoje, sugužėjo visi nuo paties mažiausio iki jau toliausiai gyvenimo keliu nužengusiojo.

Jei jau kartu dirbame, turime ir ilsėtis drauge. Taip tradicinis kasmetinis Rečionių bendruomenės baidarių žygis šiemet tapo tarptautiniu. 12 kilometrų maršrutą nuo Valų iki Siesarties kaimo įveikti ryžosi 44 dalyviai, iš kurių 14 buvo ukrainiečiai. Jie visi į baidares lipo pirmąjį kartą, tad įspūdžių bei nuotykių netrūko visai grupei. Mums gana įprasta Siesarties pakrantės gamta iš gerokai karštesnių ir sausesnių Ukrainos vietų atvykusiems žmonėms taip pat paliko malonų nesibaigiančios žalumos įspūdį. O dar didesnį įspūdį paliko tai, kad išvyka buvo nemokama, nes ji finansuojama Ukmergės rajono savivaldybės Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano 1.1.6 priemonės „Stiprinti bend-ruomeninę veiklą savivaldybėse“ lėšomis.

Ukrainiečiai tokioje iškyloje dalyvavo pirmą kartą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas