„Ukmergės krašto atradimai“, Kultūra

Ukmergėje įkurtas pirmasis skaitytojų klubas

Rudeniškai saulėtą vakarą duris atvėrė pirmasis skaitytojų klubas Ukmergėje. Grupės nariai susirinko Pramogų korporacijoje išsinuomotose patalpose, skanavo veganiškus saldumynus be cukraus bei aptarė savo lūkesčius ir norus, susijusius su klubo veikla.

– Pirmą kartą susirinko šeši nariai, keletas atvykti negalėjo dėl asmeninių priežasčių. Tačiau jei šią naujieną sužinojote tik dabar, nenusiminkite, galite prisijungti kitą kartą, nes klubas bet kada priims naujus, skaityti mėgstančius, žmones, – pasakojo knygų klubo įkūrėja Kamilė Strachė.

Ir pridūrė, kad per šį susitikimą nuspręsta aktyviau kviesti dalyvauti draugus, artimuosius, šeimos narius, nes tikrai labai smagiai praėjo tos dvi valandos susipažįstant, aptariant įvairaus pobūdžio knygas bei ateityje klubo narių laukiančias pramogas.

Klubo įkūrimo iniciatorė taip pat sakė, jog jeigu susirinktų bent 10 aktyvių narių, būtų galima pradėti bendradarbiauti su Lietuvos leidyklomis, planuoti ekskursijas į knygų muges, susitikti su kitų miestų knygų mylėtojų klubais bei pasikviesti lietuvių rašytojus apsilankyti Ukmergėje.

„Susitikimai vyks paskutiniais mėnesio antradieniais, nuo 18 valandos. Jei klubo nariai pageidautų, būtų galima rinktis ir dažniau“, – dalijosi planais Kamilė.

Pasak jos, kito susitikimo tema – ,,Knyga apie knygas“. ,,Reikėtų perskaityti kūrinį, susijusį su bibliotekomis, rašymu, knygų klubu ar tiesiog knygomis. Prašytume perskaitytą literatūros kūrinį atsinešti su savimi į susitikimą, vyksiantį spalio 26 d., 18 val., Pramogų korporacijoje (Vasario 16-osios g. 31)“, – sakė K. Strachė. Ir pakvietė susidomėjusius, norinčius dalyvauti klubo veikloje bei pageidaujančius sužinoti daugiau informacijos jai paskambinti telefonu 8 633 54 044 arba parašyti socialinio tinklo „Facebook“ jos asmeninėje paskyroje.

„G. ž. “ inform.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas