„Akeso gyvūnų prieglaudoje“ sudarytos puikios sąlygos.

Aktualijos

Dar dvejus metus rūpinsis beglobiais gyvūnais

Loreta EŽERSKYTĖ

Rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su viešojo pirkimo laimėtoju – viešąja įstaiga „Akeso gyvūnų prieglauda“. Ukmergės rajono Vidiškių seniūnijos Skabeikių kaime esanti įstaiga ir toliau savivaldybės teritorijoje teiks bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugas.
Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilija Grabauskienė, naujas pirkimas buvo skelbiamas, nes liepą pasibaigė prieš metus su VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ pasirašyta sutartis.
„Pernai pirkimą dėl beglobių ir bešeimininkių gyvūnų priežiūros paslaugų teikimo, neatsiradus pretendentų, teko skelbti pakartotinai. Antrame konkurse dalyvavo vienintelis dalyvis – VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“. Ši įstaiga buvo pripažinta laimėtoja ir 11 mėnesių teikė bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos, gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugas“, – sakė V. Grabauskienė.
Bendra sutarties, kuri buvo išskaidyta į dvi dalis, suma siekė 18 tūkst. Eur.

Naujojoje sutartyje numatyta, kad konkursą laimėjusi viešoji įstaiga paslaugas teiks 23 mėnesius nuo jos įsigaliojimo dienos, bet ne ilgiau nei bus panaudota pirkimui skirta lėšų suma. Bendra sutarties kaina – 40 tūkst. Eur su PVM. Perkamos paslaugos finansuojamos savivaldybės biudžeto lėšomis.
Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja apgailestavo, kad neatsirado daugiau norinčiųjų rūpintis rajono beglobiais gyvūnais. Pašnekovės manymu, tai greičiausiai lemia paslaugai teikti skiriamos lėšos – suma yra pakankamai nedidelė, o sąnaudos susidaro nemažos. Beje, prieš metus atidarytoje „Akeso gyvūnų prieglaudoje“ beglobiams gyvūnams sudarytos puikios sąlygos. Čia pastatytas naujas 300 kvadratinių metrų pastatas, kuriame šunims ir katėms įrengtos patalpos. Visa aptverta teritorija su voljerais sudaro apie tūkstantį kvadratinių metrų.
V. Grabauskienė taip pat pažymėjo, jog VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ bešeimininkius gyvūnus gaudo tik gavę rajono savivaldybės arba seniūnijų pranešimus. Paimti beglobius gyvūnus augintinius privalu ne vėliau kaip per 72 valandas. Jei pagauti gyvūnai turi atpažinimo ženklus (žetoną, antkaklį su adresu, telefono numeriu ar paženklinti elektroninėmis tapatybės nustatymo priemonėmis), prieglauda turi nedelsiant apie tai informuoti savininką arba registratorių.
Neatsiradus laikomo gyvūno šeimininkui arba jam atsisakius augintinį atsiimti jam prieglauda ieško naujų namų.
Sutartyje numatyti preliminarūs skaičiai, kiek per tą numatytą laiką ketinama pagauti beglobių gyvūnų.
Be kita ko, sutartis numato, jog katės (katinai) gaudomi specialiomis gaudyklėmis ir transportavimo dėžėje gabenami į veterinarijos kliniką, kur gyvūnai sterilizuojami arba kastruojami, vakcinuojami nuo pasiutligės bei pažymimi nukerpant kairės ausies galiuką. Sterilizuotos katės bei kastruoti katinai praėjus 1-3 dienoms po operacijos paleidžiami į tą pačią vietą, kur buvo pagauti. Pagal programą „Pagauk – sterilizuok – paleisk“ planuojama sterilizuoti 200 kačių, kastruoti 80 katinų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas