Renginio akimirkos.

„Ukmergės krašto atradimai“, Kultūra, Naujausi

Kūrybos vakaras Šventupės dvare

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Janė GIEDRAITIENĖ

Kultūros centro Vidiškių skyriaus renginių organizatorė

 

Iš gyvenimo aš nieko neprašiau,

Gal todėl ir davė su kaupu.

Rodos, tik svajojau, tik eiles rašiau

Ir šiek tiek nuo laimės

Kartais paslapčiom svaigau.

Kai išeidavau – norėjos grįžt,

Jei nukrisdavau, gebėjau atsikelt…

Gal todėl, kad nenorėjau daug,

Tik labai norėjosi gyvent…

 (V. Kunigėlienė)

Prieš daugiau kaip penkiolika metų į Vidiškių kraštą su šeima gyventi atsikrausčiusi dzūkaitė Valdutė Kunigėlienė šiemet švenčia gražų jubiliejų. Daugelis vidiškiečių šią malonią ir draugišką moterį pažįsta asmeniškai, žavisi jos kurtais paveikslais, eilėraščių posmais.

Pirmoji mopters tapybos darbų paroda „Surink žiedų minčių gražiausią puokštę“ prieš keletą metų buvo surengta Šventupės bibliotekoje. Antroji – „Mintį spalvotą pievon paleidau…“ – eksponuota Vidiškių kultūros namuose, vėliau iškeliavo į Dainavą. Dažną savo kūrybos eilėraštį autorė iliustruoja nutapytu paveikslu.

Šiais jubiliejiniais metais Šventupės bibliotekoje surengtas vieno paveikslo parodų ciklas „Mintys kaip smiltys – biro pažiro…“. Virtuali šios ekspozicijos versija buvo Vidiškių krašto kultūrinės veiklos „Facebook“ puslapyje.

Liepos 22-ąją Šventupės dvare jubiliejinių Valdutės metų renginius vainikavo kūrybos vakaras „Iš gyvenimo aš nieko neprašiau…“ Ta proga surengta dar viena autorės tapybos darbų paroda, vakaro metu buvo skaitoma jos poezija ir gyvenimiškos įžvalgos.

Pasveikinti kūrėjos susirinko draugai, pažįstami, kaimynai. Dainomis jubiliatę sveikino jungtinis Šventupės ir Vidiškių saviveiklininkų kolektyvas, vadovaujamas Edvino Kanėtos, gražiais žodžiais – poezijos klubo literatės, draugės. O kultūros ir bibliotekos darbuotojos parengė dar vieną prasmingą dovaną – Valdutės kūrybos aplanką „Mintys, kaip smiltys – biro, pažiro…“. Tai – dovana ne tik jubiliatei, bet ir visiems, besižavintiems autorės kūryba.

AUTORIŲ nuotr.

V. Kunigėlienės tapybos darbai.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas