Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Automobilinės lemputės: HID ar LED?

Kai tik parduotuvėje pradėsite kalbėti apie automobilių lemputes, pardavėjas būtinai pradės pasakoti apie LED žibintus, ksenono žibintus ir, be abejo, kalbės jums nieko nesakančiais trumpiniais!

Čia mes ketiname nutraukti techninį šlamštą ir iš esmės paaiškinti apie dvi automobilių lemputes – HID ir LED lemputes. Šių dviejų tipų lemputės tapo populiariausiu turtu dėl pažangių technologijų ir puikių eksploatacinių savybių, palyginti su kitomis senesnėmis halogeninėmis lemputėmis (kurios yra panašesnės į senesnio tipo lemputes, kurias turėjote namuose).

Tačiau jei abi šios lemputės tokios geros, tai kurią turėtumėte pasirinkti? Apžvelkime jas abi išsamiau: Ką pasirinkti atsako led lempučių eksprtas iš ledauto.lt parduotuvės.

HID lemputės

HID lemputės – jos taip pat vadinamos ksenoniniais žibintais arba pilnu pavadinimu – didelio intensyvumo krūvio lemputėmis. Užtaisas reiškia elektros lanką, kuris susidaro šaudant elektros srovei tarp dviejų volframo elektrodų lemputėje, pripildytoje ksenono dujų. Tai iš esmės sukuria daug daugiau šviesos, palyginti su paprasčiausiu volframo elemento kaitinimu, kad būtų sukurta šviesa. Iš tikrųjų galima tikėtis, kad maždaug 3000 liumenų apšvies apie 90 kvadratinių metrų plotą, o senesnės halogeninės lemputės tik 1400 liumenų ir 30 kvadratinių metrų plotą.

Daugiau šviesos reiškia didesnį saugumą, nes važiuodami naktį ar esant blogoms oro sąlygoms matysite toliau į priekį, be to, kiti vairuotojai jus daug anksčiau pamatys vingiuotose vietose.

Jos veikia naudodamos daug mažesnę galią nei halogeninės lemputės, kurių volframo elementui įkaitinti reikia daug energijos. Tai puiku, nes iš tikrųjų taupoma energija, taigi ir degalai, nes automobiliai elektros energiją gamina iš variklio, kuris, žinoma, degina degalus. Be to, jos veikia ilgai – iki 2000 valandų, nes jų elementas neišdega, kaip halogeninių lempučių, kurių tarnavimo laikas gali būti trumpas – tik apie 450 valandų. Taigi HID žibintai yra ne tik ryškūs, bet ir ekologiški!

Tačiau yra ir trūkumų, nes HID žibintai, palyginti su kitų tipų žibintais, yra gana brangūs, o kadangi jie nėra „lemputės formos“, juos sunku arba neįmanoma sumontuoti senesniuose automobiliuose.

Jei kada nors naktį susidūrėte su automobiliu, kuriame įrengti HID žibintai, galite paliudyti, kad jie tokie ryškūs, kad gali laikinai apakinti! Nepatinka naktiniams vairuotojams!

Už HID lemputę greičiausiai teks mokėti 150 svarų sterlingų ar daugiau, todėl jos nėra pigus pasirinkimas, tačiau jos yra labai saugios, ilgai tarnauja ir jums atsipirks dėl sutaupytų degalų.

LED automobilinės lemputės – LED lemputės yra naujiena, tačiau jos jau tapo gana populiarios. Šviesos diodai – tai elektros laidininkai, kurie įjungti skleidžia šviesą. Tai paprasta elektros grandinė, kuri yra arba išjungta, arba įjungta, ir jų nereikia „kaitinti“.

Jie turi nedaug sudedamųjų dalių, todėl tikrai tinka automobiliams, nes gali būti labai maži ir atlaikyti bet kokius smūgius ir vibraciją, kuri gali atsirasti ant ne pačios geriausios kelio dangos.

Be to, jos sunaudoja mažiau energijos nei halogeninės lemputės ir tarnauja daug ilgiau – kai kuriais duomenimis, jos gali tarnauti 35 000 valandų ir ilgiau!

LED lempučių privalumas

Dar vienas įdomus LED lempučių privalumas – jos gali suteikti daugybę skirtingų spalvų, įskaitant baltą, ultravioletinę, raudoną, infraraudonąją, mėlyną, violetinę, žalią, geltoną ir oranžinę! Idealiai tinka, jei norite savo automobilį apipavidalinti tam tikra spalvų gama.

LED lemputės yra gana pigios, maždaug 30-50 svarų už vienetą, todėl jos neblogai tinka taupantiems pirkėjams.

Tačiau jos gali būti nesuderinamos su senesniais automobiliais, todėl tai yra trūkumas, jei norite juos atnaujinti. Be to, jos neišskiria tiek daug šviesos, kiek HID lemputės, todėl saugumu besirūpinantys asmenys gali jų vengti, nors, tiesą sakant, jos yra ryškesnės už halogenines lemputes.

Taigi HID ar LED? Jei saugumas yra svarbiau už biudžetą, tuomet HID lemputės yra jums tinkamos, nes jos yra ryškiausios, tačiau, jei ieškote puikaus universalaus sprendimo, galite rinktis LED lemputes, jei tik jos tinka jūsų automobiliui.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas