Naujausi, Nuomonių telefonas

Turi butus, bet juose negyvena

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

„Nuomonių telefonu“ skambinusi Vytauto gatvėje esančio buvusio neįgaliųjų bendrabučio gyventoja pasakojo, kad šiame renovuotame pastate yra butų, kuriuose jau keleri metai niekas negyvena. Pasak moters, šių butų gyventojai turi kur apsistoti – vienas glaudžiasi pas sugyventinę kaime, kitas žmogus taip pat išvykęs, bet kambario neatsisakęs. „Girdėjau, kad Ukmergėje yra 63 šeimos, kurios eilėje laukia socialinio būsto. Gal reikėtų iš tų žmonių, kurie bendrabutyje negyvena, kambarius atimti ir juos atiduoti šeimoms, kitiems asmenims, stovintiems eilėje. Tuomet nereikėtų jiems pirkti butų ar statyti namų“, – savo mintimis dalijosi pašnekovė.

Kaip informavo rajono savivaldybės administracijos Turto ir įmonių valdymo skyriaus vyr. specialistė Jūratė Kaselienė, Ukmergės rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančiame daugiabučiame gyvenamajame name, esančiame Vytauto g. 103, iš viso yra 32 butai.

„Šiuo metu visi jie išnuomoti ir laisvų kambarių nėra. Išnuomojus gyvenamas patalpas, su nuomininku yra sudaroma nuomos sutartis. Gyventojai moka nuomos mokestį ir mokesčius už suteiktas komunalines paslaugas. Butai asmenims yra nuomojami tol, kol jie nepraranda teisės į būsto nuomą: nepasikeičia aplinkybės, dėl kurių butas buvo išnuomotas; nepažeidžia nuomos sąlygų. Nuomos sutartis gali būti nutraukiama ir nuomininko prašymu“, – aiškino vyr. specialistė.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • /// :
    Su kaseliene kartu!
  • Jo :
    Ot stukaciu tauta!!!! Ane, kaseliene? Stukacius tegu istatymus paskaito ir konstitucija.
  • Antanas :
    Pašnekėjo apie nieką, į klausimą vistiek neatsakė. Galėjo ir patyleti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas