Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Žiemai traukiantis, pavojus keliuose išlieka

AB „Kelių priežiūra“ perspėja, kad žiemai traukiantis, automobilių vairuotojai turėtų išlikti budrūs: kelyje pavojų kelia tirpstančio sniego gausa, susidarantis plikledis rytais, rūkas ir į laukus išėję žvėrys.

Panašu, kad pavasariški orai jau visai čia pat, tačiau žiemos pavojai iš kelių kurį laiką dar nesitrauks. Šią darbo savaitę atlydys tik stiprės, o naktį vietomis vis dar nusimato minusas, galintis ant kelių sudaryti plikledį, padidėja galimybė susidaryti šlapiam arba labai slidžiam keliui, ypač nuokalnėse ir įkalnėse.  Kelininkai, siekdami sumažinti temperatūros pokyčio poveikį šalies eismui, kelius barsto smėlio-druskos mišiniu.

Atlydžio metu dėl tirpstančio sniego kelyje taip pat susidaro didelis kiekis vandens, kelkraščiai tampa silpni, atsiranda duobės.

Eismo sąlygas apsunkina ir rūkas, dulksna, matomumas gali sumažėti iki 150 metrų ar dar mažiau. Dėl to vairuotojams tampa sunku matyti ne tik kelią ar eismo ženklus, bet ir laiku įžvelgti posūkį arba kitus eismo dalyvius.

Be to, žiemos rytais ir vakarais itin aktyvūs yra migruojantys gyvūnai: stirnos, šernai, briedžiai ir kiti žvėrys. Jeigu į kelią išbėgo gyvūnas, neskubėkite akseleruoti, nes gali išbėgti ir daugiau gyvūnų. Taip pat nespauskite garso signalo, nes žvėris gali išsigąsti ir pasielgti nenuspėjamai, taip sudarydamas pavojingas sąlygas kitiems eismo dalyviams.

„Kelių priežiūra“ ragina vairuotojus šiuo laikotarpiu neapsigauti, nes žiema ir jos keliami iššūkiai dar nesibaigė, tad kelyje rekomenduojama būti itin atidiems. Apie sudėtingas eismo sąlygas prašoma pranešti Eismo informacijos centro numeriu 1871.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas