Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdžiai vyksta kiekvieną dieną.

Aktualijos, Naujausi

100-asis operacijų centro posėdis

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

 

Gruodžio 16 dieną įvykęs Ukmergės rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (OC) posėdis buvo 100-asis nuo koronaviruso pandemijos pradžios.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno įsakymu sudarytas OC viso pirmojo karantino metu nuo kovo 21-osios iki birželio 30 dienos dirbo be pertraukų, kasdien, o ypač įtemptu metu – kovą ir balandį – ir poilsio bei švenčių dienomis ar keletą kartų per dieną rinkdavosi į posėdžius. Vasarą daugiau nei mėnesį atsikvėpę, OC nariai savo posėdžius vėl atnaujino rugpjūčio 18 dieną. Iš pradžių posėdžiai vyko tik kartą per savaitę, o nuo lapkričio 3-osios vėl buvo sugrįžta į pavasarinį grafiką.

Taigi jau antras mėnuo, kaip kiekvieną darbo dieną prieš 9 valandą visiems OC nariams į elektroninį paštą atsiunčiama nuotolinio bendravimo programos „Zoom“ prisijungimo nuoroda. Į virtualų susitikimą prie kompiuterių ekranų paprastai susirenka 10 ir daugiau OC narių, savivaldybės vadovai bei pakviesti svečiai. Pasitarimų, kurie užtrunka nuo pusvalandžio iki 2 valandų, metu aptariami visi svarbiausi klausimai, susiję su karantino ribojimų įgyvendinimu ir koronaviruso prevencija. OC nariai renka, analizuoja ir vertina duomenis, susijusius su COVID-19 pandemija, organizuoja ir koordinuoja su tuo susijusių materialinių išteklių panaudojimą, aptaria visuomenės informavimo, administravimo, elektroninių ryšių organizavimo ir palaikymo bei kitus klausimus.

Atsižvelgiant į ekstremaliosios situacijos pobūdį, savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas vadovauti OC yra paskyręs Gitaną Čepienę, VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiąją gydytoją, OC veiklą koordinuoja savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas, OC nariai yra VšĮ Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus visuomenės stiprinimo specialistė Vitalija Motiejūnienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Ukmergės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Algimantas Kalesnykas, UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas, UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys, UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Raimondas Baltaduonis, UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktorius Alfonsas Prabišas, Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė, savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė, šio skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Ivaškevičienė bei šio skyriaus Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja Auksė Pusvaškienė, Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Darius Paškevičius ir šio skyriaus vyriausioji specialistė D. Zimblienė. Į posėdžius yra kviečiami tie OC nariai, pagal kurių turimą kompetenciją yra aptariamos tam tikros veiklos sritys.

OC posėdžiuose taip pat visada dalyvauja Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos (ESK) pirmininkas, savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas bei ESK nariai: administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, NVSC Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausioji specialistė, laikinai vykdanti Ukmergės skyriaus vedėjo funkcijas Kotryna Žigaitė, o vietoje ESK narės, Ukmergės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro (VSB) visuomenės sveikatos specialistės Evelinos Kimsės, kuri šiuo metu dirba mobiliajame patikros punkte ir talkina NVSC, posėdžiuose dalyvauja VSB direktorė Vaida Puodžiūnienė.

OC posėdžių stengiasi nepraleisti ir savivaldybės meras Rolandas Janickas bei mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Jei yra būtinybė, į posėdžius taip pat kviečiami Ukmergės rajono įstaigų ar įmonių vadovai, savivaldybės administracijos darbuotojai ir kt.

„Sudėtingiausi buvo pirmieji posėdžiai – turėjome neeilinę situaciją, buvo daug nežinomųjų, kuomet valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimai ir įsakymai keitėsi kelis kartus per parą. Reikėjo operatyviai priimti sprendimus, greitai taikytis prie besikeičiančių reikalavimų. Tuomet posėdžiai vyko kelis kartus per parą, savaitgaliais.

Didžiausias galvos skausmas buvo asmens apsaugos priemonės, kurias gauti buvo sudėtinga. Esame dėkingi visiems rėmėjams. Tuo metu tai buvo labai svarbu“, – sakė OC vadovė G. Čepienė.

Pasak jos, įsimintiniausi momentai OC darbe – mobiliojo punkto darbo organizavimas, jo įkūrimas, kadangi visas koordinavimas vyko nuotoliniu būdu. Tai puikiai pavyko padaryti su Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės Ukmergės šaulių 1002-osios kuopos narių pagalba.

„Mūsų komanda darniai dirba toliau, kiekvieną dieną aptariame situaciją, priimame sprendimus, konsultuojame įstaigų vadovus, tariamės dėl tolimesnių veiksmų.

Noriu palinkėti visiems ramių ir sveikų artėjančių švenčių, saugokime save ir savo artimuosius“, – sakė OC vadovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Malvina amzina :
    Tegu steponaviciene apie savo PILOTINI projekta papasakoja, kaip jai sekasi skirstyti (rusiuoti) bedarbius i beviltiskus ir piktybinius🤣
  • Cccv :
    V.biudzeto pinigus "isisavina" ... sprendzia, kiek ir kam ...
  • Nida :
    Visiškai niekinis straipsnis. Tai ką jie veikė per tuos 100 posėdžių, taip ir neaišku
  • Vai :
    Geriau eitu visi centre eismo reguliuoti, puse vairuotojų per raudoną varo.
  • /// :
    Klounu!🥵
  • 100 asis :
    Cirko pasirodymas.
  • /// :
    Marionetė! Patogi kam tai labai. Ką lieps, tą ir daro!!! Bestubutė.
  • Www :
    Čepienė savo poliklinikoje nesusitvarko, o OC vadovauti kaip tik. :-(
  • 👹👹👹 :
    Gal žmonėms vėl 70% dasidėt reikia? Grynais? Be jokiu dokumentų! Be jokių sutarčių! ??? Ir dam kokesčius sumokėsim, kad jūs išlaikyt.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas