Naujausi, Nuomonių telefonas

Ribojimai problemų neišspręs?

Loreta EŽERSKYTĖ

 

„Turbūt jau visi pastebėjote, kad vyksta kapitalinis Linų gatvės remontas ir pagrindinis eismas nukreiptas Alytaus, Dzūkų, Vilties, Malkų, Dirvonų, Trakų gatvėmis. Dauguma iš jų net neturi šaligatvių, asfalto dangos, čia tiesiog žvyrkelis, o automobilių eismas milžiniškas, ypač rytais, greičiai – taip pat. Kreipiausi į savivaldybę, į miesto seniūniją su prašymu palaistyti gatvę nuo dulkių ir pastatyti greitį ribojančius kelio ženklus. Jie reikalingi ne tik todėl, kad mašinos nekeltų dulkių, bet ir dėl vaikų saugumo – kad galėtų saugiai pereiti gatvę. Sulaukiau atsakymo, kad tokių priemonių imtis ir vairuotojus tramdyti nėra prasmės, nes tai laikini nepatogumai. Bet tas „laikina“ trunka jau du mėnesius ir dar neaišku, kada baigsis. Prašau pagelbėti paviešinant problemą laikraštyje, nes kitaip, deja, mūsų mieste niekas nesprendžiama…

Norėtume, kad būtų aiškiai atsakyta, kada bus baigta tvarkyti Linų ir kitos esančios šiame rajone gatvės. Taip pat laukiame, kad minėtose gatvėse atsirastų laikini greitį ribojantys kelio ženklai“, – elektroniniame laiške redakcijai rašė laikraščio skaitytojas.

Ukmergiškių išsakytus skundus perdavėme rajono savivaldybės administracijai. Sulaukėme Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pareigas laikinai einančio Tado Balžeko atsakymo. Jame rašoma, kad šiuo metu Linų gatvėje yra baigta inžinerinių tinklų rekonstrukcija ir laikinai atstatoma asfalto danga. „Dar šiais metais turi prasidėti, o kitąmet pasibaigti Linų gatvės kapitalinis remontas. Jo metu numatyta naujai įrengti važiuojamąją dalį, pėsčiųjų, dviračių takus. Norime priminti, kad minėtose gatvėse, kaip ir visame mieste, greitis yra ribojamas iki 50 km/val., todėl visi vairuotojai, gatvių gyventojai turi laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Šią problemą girdime ne pirmą kartą, todėl Saugaus eismo komisijos posėdžio metu apie tai buvo informuoti rajono Policijos komisariato atstovai. Suprantame Jūsų nepasitenkinimą ir esamus nepatogumus, bet gatvių remontai – sudėtingi ir kitaip to padaryti negalime, taip pat negalime visų gatvių apstatyti vien ribojimais“, – paaiškino rajono savivaldybės atstovas.

Redakcijos nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas