Nuomonių telefonas

Pasigedo nuorodos į lankytinas vietas

Nijolė STUNDŽIENĖ

Dviračiu mėgstantis po apylinkes keliauti ukmergiškis norėjo sužinoti, kodėl važiuojant pro Kopūstėlius link Moko akmens, Sukinių piliakalnio, Žuvintės šaltinio nėra jokių nuorodų turistams.

„Kiek žinau, buvo žadama jas įrengti, bet pažadai, matyt, ir liks neištesėti. Dabar nuorodos yra tik nuo Linų gatvės, tačiau šiuo duobėtu keliu nepatogu minti dviračiu. Kur kas patogiau važiuoti asfaltu iki Kopūstėlių ir ten pasukti, tačiau neaišku, kur“, – mintimis dalijosi dviratininkas.

Rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Širmenė informavo, kad Moko akmuo, Sukinių piliakalnis ir Žuvintės šaltinis yra įtraukti į turistinį maršrutą „Šventosios vingis“, kuris prasideda nuo Linų gatvės Ukmergėje.

„Kadangi šis maršrutas yra rajono strateginio planavimo dokumentuose, daugelį metų viešinamas turistiniuose leidiniuose bei interneto erdvėje, jame įrengtos krypties rodyklės, informaciniai stendai, – aiškino V. Širmenė. – Minėtus lankytinus objektus galima pasiekti ir keliaujant kitais miško keliais, tačiau ženklinimo infrastruktūra rajono biudžeto lėšomis pirmiausia buvo įrengta pagrindiniame maršrute. Savivaldybės administracija šiais metais pradėjo įgyvendinti projektą „Turizmo maršruto Elektrėnai-Širvintos-Ukmergė informacinės infrastruktūros plėtra“, kurio metu numatoma įrengti krypties rodykles link Moko akmens ir nuo Kopūstėlių kelio.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas