Aktualijos

Savivaldybės vadovai išvyko į verslo forumą Kazachstane

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas išvyko į Kazachstaną, kur kovo 2–5 dienomis dalyvauja tarptautiniame verslo forume „Lietuvos regionų ir Kazachstano ekonominio bendradarbiavimo plėtra“.

Verslo forumą didžiausiame tos šalies megapolyje Almatoje organizvo Baltijos šalių ir Kazachstano ekonominio bendradarbiavimo plėtros asociacija bei Kazachstano ambasada Lietuvos Respublikoje.

Renginio tikslas – pristatyti valstybės vadovams Lietuvos regionus, skatinti Kazachstano verslininkų investicijas Lietuvos regionuose bei Lietuvos verslininkų veiklą Kazachstane, didinti bendrų įmonių skaičių, nutiesti ekonominio bendradarbiavimo tiltus tarp Kazachstano ir Lietuvos regionų formate B2B, užtikrinti Lietuvos regionų savivaldybių bendravimą su Kazachstano savivaldybėmis.

„Organizuoti Lietuvos regionų ir Kazachstano verslo forumą Almatoje nutarėme po apsilankymo 19 Lietuvos savivaldybių. Išaiškėjo, kad Lietuvos regionams įdomūs potencialūs investuotojai iš Kazachstano, savivaldybės sudaro verslui palankias sąlygas, vietos verslininkai įvaldę šiuolaikines technologijas, kurių taip trūksta Kazachstane, ir pateikė konkrečius bendradarbiavimo pasiūlymus.

Manau, kad verslo forumas padės Lietuvos regionams ir jų verslui rasti partnerių Kazachstane, o mūsų šalies verslininkams suteiks galimybę investuoti Lietuvoje. Sieksime, kad forumas būtų maksimaliai praktiškas ir efektyvus. Tikslas – sutartys dėl investicijų ir bendrų Lietuvos-Kazachstano įmonių steigimo“, – sakė Rostislavas Li, Baltijos šalių ir Kazachstano ekonominio bendradarbiavimo plėtros asociacijos verslininkų tarybos pirmininkas.

Pasak jo, verslo forumą palaiko Almatos miesto akimatas (savivaldybė) ir Nacionalinė Kazachstano Respublikos verslininkų asociacija „Atameken“, vienijanti 150 tūkst. Kazachstano įmonių. Į Almatą iš Lietuvos išvyko 44 žmonių delegacija – 13-os šalies savivaldybių atstovai bei verslininkai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas