Aktualijos

Pašalpas skirs pagal nustatytą tvarką

Genovaitė KAZIELIENĖ

Spalio 31-ąją vykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Vienkartinių, tikslinių, sąlyginių ir periodinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo Ukmergės rajono savivaldybėje tvarkos aprašas. Dokumentas reglamentuoja pašalpų iš Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto skyrimo sąlygas, atvejus, dydžius, teikimo būdus ir mokėjimą.

Šis Tvarkos aprašas taikomas asmenims, nurodytiems Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo punktuose, kurie Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo nustatyta tvarka deklaruoja gyvenamąją vietą arba yra įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Ukmergės rajono savivaldybėje, taip pat asmenims, nedeklaravusiems gyvenamosios vietos ir neįtrauktiems į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą, bet faktiškai gyvenantiems Ukmergės rajono savivaldybėje.

Pašalpos skiriamos siekiant padėti asmenims, kurių sunki materialinė padėtis, susidariusi dėl įvykusios nelaimės, padariusios žalą bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens turtui, sveikatai, jeigu bendrai gyvenantiems asmenims ar vienam gyvenančiam asmeniui nepakanka valstybės teikiamos socialinės paramos ir yra išnaudotos visos kitų pajamų gavimo galimybės bei artimųjų ir bendruomenės parama.

Nuomos patalpas

Tarybos nariai leido išnuomoti viešo konkurso būdu dvejų metų laikotarpiui Ukmergės rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančias negyvenamąsias patalpas, esančias Kauno g. 16A-5, Ukmergėje (11,52 kv. m) su bendro naudojimo patalpomis (bendro naudojimo patalpų plotas – 4,28 kv. m; bendras nuomojamų patalpų plotas – 15,80 kv. m) ir nustatyti 1 kv. m pradinį nuompinigių dydį – 1,62 Eur per mėnesį.

Panaikino gatvių pavadinimus

Tarybos sprendimu „Dėl pavadinimų gatvėms suteikimo, panaikinimo ir geografinių charakteristikų tikslinimo“ suteikti bei panaikinti kai kurių rajone esančių gatvių pavadinimai.

Deltuvos miestelyje esančiai gatvei suteiktas Dirvonų gatvės pavadinimas.

Nelikus adresų objektų, Deltuvos seniūnijoje, Jakutiškių kaime, buvo panaikinti Ateities, Draugystės, Jaunimo, Liepų, Nazariškių, Parko, Topolių gatvių pavadinimai, Taujėnų seniūnijoje, Taujėnų kaime – Šviesos gatvės pavadinimas.

Taip pat panaikinti Ukmergės mieste A. Mickevičiaus, Balandžių, Čiobrelių, Dagilių, Kovų, Strazdų, Vyturių, Žolių gatvių, Kareivinių, Vaižganto skersgatvių, Juozo Krikštaponio aikštės pavadinimai.

Pakeitė baseino paslaugų kainas

Tarybos nariams buvo pateiktas sprendimo projektas „Dėl Ukmergės sporto centro plaukimo baseino teikiamų paslaugų kainų patvirtinimo“.

Aiškinamajame rašte nurodoma, kad 2017 m. rugsėjo 21 d. Savivaldybės tarybos sprendimu „Dėl Ukmergės sporto centro plaukimo baseino teikiamų paslaugų ir kainų patvirtinimo“ buvo nustatytos Sporto centro baseine teikiamos paslaugos bei kainos už jas. Per tą laiką pasipildė baseino paslaugų spektras – įrengta sūkurinė vonia, mažas vaikiškas baseinas, todėl daugelis siūlomų kainų yra didesnės, negu šiuo metu galiojančios. Praktika parodė, kad kai kurios nustatytos paslaugos yra perteklinės – per sezoną jomis nebuvo naudotasi arba pasinaudojo tik keletas žmonių. Dėl to siūlyta atsisakyti jų, pakeisti kai kurias kainas už paslaugas, papildyti sąrašą naujomis.

Pateiktos Ukmergės sporto centro plaukimo baseino teikiamų paslaugų kainos buvo patvirtintos. Jos įsigaliojo nuo lapkričio 1 dienos.

Nauji komisijų nariai

Savivaldybės taryba savo įgaliojimų laikui sudaro Antikorupcijos komisiją, kurioje seniūnaičiai arba seniūnaičiai ir visuomenės atstovai turi sudaryti ne mažiau kaip 1/3 komisijos narių.

Spalio 10-ąją, minint Vietos savivaldos dieną, buvo organizuotas Ukmergės rajono seniūnaitijų seniūnaičių susirinkimas, kuriame į Antikorupcijos komisiją pasiūlytos Vyto Kromelio, Ukmergės miesto seniūnijos Tvarkų-Šlapių seniūnaitijos seniūnaičio, Vytauto Adolfo Marčausko, Vidiškių seniūnijos Šventupės seniūnaitijos seniūnaičio, ir Rasos Miliuvienės, Taujėnų seniūnijos Taujėnų seniūnaitijos seniūnaitės, kandidatūros.

Taryba priėmė sprendimą išbraukti iš Antikorupcijos komisijos Ireną Lobinienę, Ukmergės miesto seniūnijos Statikų-Pramonės seniūnaitijos seniūnaitę, ir Rimantą Zinkevičių, Lyduokių seniūnijos Nuotekų seniūnaitijos seniūnaitį, o vietoje jų įrašyti V. Kromelį ir R. Miliuvienę.

Antikorupcijos komisijoje taip pat dirba savivaldybės mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vedėja Kristina Bagdonavičienė, Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis, Tarybos nariai Kazys Grybauskas, Valdas Kersnauskas, Arvydas Pėšina.

Tame pat seniūnaičių susirinkime į Etikos komisijos narius buvo pasiūlytos I. Lobinienės, Ukmergės miesto seniūnijos Statikų-Pramonės seniūnaitijos seniūnaitės, Astos Lukoševičienės, Vidiškių seniūnijos Šaukavos seniūnaitijos seniūnaitės, ir Petro Vagonio, Ukmergės miesto seniūnijos Užupio seniūnaitijos seniūnaičio, kandidatūros.

Dėl to Tarybos sprendimu buvo išbraukti Vaclovas Kalesnikas, Želvos seniūnijos Bajorų seniūnaitijos seniūnaitis, Jolanta Mačiulienė, Siesikų seniūnijos Belazariškių seniūnaitijos seniūnaitė, o įrašytos I. Lobinienė ir A. Lukoševičienė.

Etikos komisijai taip pat priklauso rajono Tarybos nariai Audronė Augustėnienė, Stasys Jackūnas, Angelė Jokubynienė, Danutė Užkurėlytė, Dalius Varnas.

Patvirtino Etikos komisijos veiklos nuostatus

Patvirtinti Ukmergės rajono savivaldybės tarybos etikos komisijos veiklos nuostatai. Jie nustato šios komisijos veiklos sritis, teises, pareigas, darbo organizavimo, tyrimų atlikimų ir sprendimų priėmimo tvarką.

Komisiją sudaro Savivaldybės taryba, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu ir Ukmergės rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentu.

Komisija savo veikloje vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, Vietos savivaldos įstatymu, Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu, Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodeksu, Reglamentu ir minėtais nuostatais.

Komisija nagrinėja Tarybos narių veiklos etikos klausimus, atlieka elgesio tyrimus, teikia išvadas, rekomendacijas ir pasiūlymus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    Kuri priestarauja stt isvadai !!! Pakeite tik dali. Pasirodo dabar savivaldybe mokes 0 eur pasalpos! Yra ir asmenine atsakimybe apie kuria taryba, meras ir jurgelaitis pamirso.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas