Dainiaus VYTO nuotr.

Jaunimas, Naujausi

Abiturientams prasidėjo brandos egzaminų sesija

Šiais metais valstybinių brandos egzaminų (VBE) sesija prasidėjo balandžio 10-ąją užsienio kalbos brandos egzamino kalbėjimo dalimi. Užsienio kalbos (anglų) VBE kalbėjimo dalis vyks balandžio 10–12 dienomis, užsienio kalbos (rusų) – balandžio 11–12 dienomis, užsienio kalbos (prancūzų) ir užsienio kalbos (vokiečių) VBE kalbėjimo dalys vyks balandžio 12 dieną. Ukmergiškiai kandidatai laikyti pasirinko tik anglų ir rusų kalbų VBE.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas, užsienio kalbos VBE rajone pasirinko 250 kandidatų. Iš jų 248 laiko anglų kalbos egzaminą, 2 – rusų kalbos. Pernai anglų kalbos VBE laikė 275 jaunuoliai, rusų kalbos – septyni.

Kaip ir praėjusiais metais Ukmergėje yra du anglų kalbos kalbėjimo dalies egzamino vykdymo bei vertinimo centrai – Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijose.

Juose šį egzaminą laiko visi rajono kandidatai. Tai yra gimnazijų abiturientai, Verslo ir technologijų mokyklos moksleiviai bei eksternai. Pirmąją dieną, pirmadienį, moksleiviai, pagal iš anksto parengtą grafiką, buvo egzaminuojami nuo 9 iki 17 valandos. Antrąją dieną, antradienį, egzaminas taip pat prasidėjo 9 valandą.

Pasak A. Augustino, nors egzaminas vyksta visą dieną, moksleiviams nereikia kelias valandas laukti už durų. Kiekvienam kandidatui yra paskirtas egzamino laikas.

Du ukmergiškiai, kurie pasirinko užsienio (rusų) kalbos egzaminą, jį laikyti antradienį vyksta į centrą Jonavos rajone.

Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, 2017 metais prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 32 572 kandidatai (2016 metais – 33 710 kandidatų). Šiemet vienas kandidatas vidutiniškai pasirinko laikyti apie 3,47 egzamino. 2016 metais šis rodiklis buvo lygiai toks pat – 3,47 egzamino.

Šiais metais privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros VBE pasirinko 18 759 kandidatai. Palyginti su pernai, šį egzaminą kaip valstybinį laikys tokia pati kandidatų dalis. Užsienio kalbos (ang-lų) valstybinį brandos egzaminą rinkosi 20 868 kandidatai. Šiais metais matematikos egzaminą rinkosi laikyti 18 400 kandidatų. Istorijos valstybinį brandos egzaminą pasirinko 10 321 kandidatas.

Visų VBE, išskyrus užsienio kalbos (anglų), pasirinkusių kandidatų dalis yra panaši kaip ir pernai. Užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti beveik 3 proc. didesnė kandidatų dalis, palyginti su 2016 metais. Ketvirtus metus iš eilės stebimas šio egzamino pasirinkimo didėjimas.

Iš mokyklinių brandos egzaminų populiariausias, kaip ir ankstesniais metais, technologijų brandos egzaminas (7 556 kandidatai).

Šiais metais brandos egzaminų sesijose dalyvaus 656 buvę mokiniai. Eksternų, pasirinkusių laikyti egzaminus, skaičius – 1 148.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas