Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Miestą stebės devynios vaizdo kameros

Ukmergėje pradėtos montuoti pirmosios vaizdo stebėjimo kameros. Jas rengia bei nuolatinę jų priežiūrą užtikrins savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė TEO LT, su kuria sutartis pasirašyta birželio viduryje.

Apie vaizdo kamerų įrengimą buvo kalbama jau seniai, o praėjusių metų pabaigoje prie pagrindinių įvažiavimų į Ukmergę pastatyti ženk-lai, skelbiantys, kad miestas stebimas. Informuoti visuomenę apie stebimą teritoriją reikalauja įstatymas. Nors buvo žadama kameras sumontuoti artimiausiu metu, konkretūs darbai pradėti tik dabar.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė, kamerų įrengimą žadama baigti šią savaitę. Spalio 17–19 dienomis numatyti paskutiniai derinimo darbai.

Pirmosios vaizdo kameros atsiras aštuoniose miesto vietose: po vieną Kęstučio a.–Vienuolyno g., Kęstučio a.–Gedimino g., Kauno g.–Klaipėdos g., Deltuvos g.–Žiedo g., Vasario 16-osios g.–Klaipėdos g., Vilniaus g.–Antakalnio g. sankryžose, prie pėsčiųjų tilto ir dvi ant pagrindinio Vilniaus gatvės tilto per Šventąją.

Aukštos kokybės ir didelės raiškos vaizdo kameros, sujungtos naujos kartos šviesolaidžio tinklu, bus valdomos iš vieno centro, kuris veiks Ukmergės rajono policijos komisariato patalpose.

Oro sąlygos vaizdo kameroms įtakos neturės, jos veiks visą parą ir gebės ne tik vaizdą priartinti šimtus kartų, bet ir filmuos keliasdešimties metrų atstumu naktį, aklinoje tamsoje, tad jų pagalba pavyks ne tik matyti, bet ir atpažinti, identifikuoti asmenis ar objektus (automobilio valstybinį numerį, vairuotoją, praeivį ir t. t.). Kamerų užfiksuoti vaizdo įrašai bus saugomi 60 dienų.

Šios vaizdo kameros rajono savivaldybei atsieis daugiau nei 85 tūkstančius eurų, su bendrove TEO LT numatyta atsiskaityti per penkerius metus.

Vaizdo stebėjimo sistemos mieste įrengimo projektas dar tik pradedamas ir bus vykdomas trimis etapais. Per tą laiką Ukmergėje planuojama įrengti 21 vaizdo stebėjimo kamerą (antrame etape – nuo 9 iki 14, trečiame – nuo 15 iki 21). Kokiose viešosiose vietose miestą stebės vaizdo kameros, spręs savivaldybėje suburta darbo grupė.

Tikimasi, kad mieste pradėjusios veikti vaizdo kameros padidins gyventojų saugumą, užtikrins viešąją tvarką bei užkirs kelią nusikalstamumui.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Kameros gal ir gerai bet daro salu nesamoningu geriau ties perejomis normalu apsvietima padarytu o jei nemoka tegul pas latvius paziuri nakty kaip diena tes perejomis
  • Anonimas :
    Pagaliau !!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas