Kultūra, Naujausi

Keli šimtai keliautojų „suko rankeną“ į Šešuolius

Sekmadienį Šešuoliuose vyko projekto „Suk rankeną“ renginys. Pirmasis toks ne tik Ukmergės rajone, bet ir šalyje. Jame dalyvavo per keturis šimtus keliaujančiųjų – vairuotojų, motociklininkų, dviratininkų, pėsčiųjų. Jie į Šešuolius susirinko iš Ukmergės, Molėtų, Širvintų, Anykščių, Kaišiadorių, Jonavos bei kitų rajonų, taip pat Vilniaus, Kauno, Panevėžio.

Šventę surengė Šešuolių Šv. Juozapo parapijos klebonas Egidijus Kazlauskas, kuris yra ir pavasarį prasidėjusio projekto „Suk rankeną“ idėjinis vadovas ir organizatorius.

Visi vienaip ar kitaip keliaujame

Šventė buvo skirta Keliautojų ir vairuotojų dienai, kurią Bažnyčia, Lietuvos vyskupų konferencijos sprendimu, mini paskutinį rugsėjo sekmadienį. Ši diena taip pat siejama su rugsėjo 29-ąją švenčiama Arkangelo Rapolo – keliautojų ir piligrimų globėjo bei gynėjo diena. Tądien meldžiamasi už visus keliaujančiuosius, tarp jų – ir įvairių transporto priemonių vairuotojus, atsimenami žuvusieji per eismo įvykius, laiminami automobiliai, motociklai, dviračiai ir tie, kurie jais naudojasi. Šią dieną tikintieji taip pat raginami nors trumpam sustoti ir apmąstyti savo dvasinę kelionę žemėje.

„Sustokime, nulipkime nuo savo žirgų ir prie tų, kuriuos sutinkame stovinčius pakelėje. Gyvenimo pakelėje…“ – kvietė gausiai į šv. Mišias Šešuolių bažnyčioje susirinkusius renginio dalyvius kunigas E. Kazlauskas.

Lenktyniniai automobiliai užtvindė visą aikštę.

Lenktyniniai automobiliai užtvindė visą aikštę.

Dvasininkas teigė, kad šios šventės nedera tapatinti vien tik su diena, kurios metu laiminami automobiliai ir atsimenami nelaiminguose atsitikimuose nukentėję žmonės. Šią dieną ypač svarbu pamąstyti apie savo dvasinę kelionę žemėje, apie jos prioritetus – kiek gyvenimo kelyje mums svarbūs kiti, ar mokame dalintis, ar sugebame įvykdyti mums skirtą misiją…

Pamoksle kunigas E. Kazlauskas pastebėjo, kad ir Popiežius Pranciškus mus ragina pakilti nuo sofų ir keliauti – su geru nusiteikimu, gera nuotaika.

Šv. Mišias aukojo Molėtų dekanas monsinjoras Kęstutis Kazlauskas bei kunigai E. Kazlauskas ir Romualdas Ramašauskas, kuris yra ir Lietuvos kariuomenės baikerių klubo „Perkūnas“ narys. Taip pat į iškilmes buvo atvykęs Alovės (Alytaus r.) klebonas Stanislovas Stankevičius. Šis 82-ejų kunigas daugelį metų važinėjo motociklu ir iki šiol stebina aktyvumu. Kunigas jubiliatas prisiminė, jog tarnaudamas Krikštėnų parapijoje per metus motociklu sukardavo apie 30 tūkstančių kilometrų.

Grupelė Ukmergės dviračių mėgėjų rato „Žaibas“ narių. Priekyje – vadovas Dainius Vyšniauskas.

Grupelė Ukmergės dviračių mėgėjų rato „Žaibas“ narių. Priekyje – vadovas Dainius Vyšniauskas.

Lyg pavasarinio žygio tąsa

Šiais metais Kaišiadorių vyskupija, kuriai priklauso ir Šešuolių parapija, mini įkūrimo 90-metį. Šia proga kunigas E. Kazlauskas balandį maršrutu Molėtai–Videniškiai–Želva–Liaušiai–Ukmergė–Kaišiadorys–Žasliai–Kernavė organizavo motociklininkų žygį „Suk rankeną“. Jame dalyvavo devyniasdešimt motociklininkų ir beveik tiek pat keleivių, atvykusių iš Klaipėdos, Vilniaus, Alytaus, Širvintų, Molėtų, kitų šalies miestų. Kunigo suburto netradicinio beveik 200 kilometrų žygio dalyvius Ukmergėje, prie Laisvės paminklo, svetingai sutiko rajono vadovai, Ukmergės dvasininkai.

Minint Keliautojų ir vairuotojų dieną E. Kazlauskas į Šešuolius pakvietė motociklais atvykti ne tik savo bičiulius baikerius.

„Stengiuosi vadovautis devizu: „Daryk tai, ko niekas kitas nedaro“. Neteko girdėti, kad kur nors kitur Lietuvoje į vieną renginį susirinktų toks būrys motociklininkų, dviratininkų ir automobilininkų. Jie visi suvažiavo į Šešuolius ir su kaupu pateisino mano lūkesčius“, – po renginio „Gimtajai žemei“ sakė kunigas E. Kazlauskas.

Kunigas E. Kazlauskas padėkos žodžius tarė R. Janickui, M. Kildišiui, dekanui K. Kazlauskui, J. Lukšienei. Antra iš kairės – renginio vedėja B. Šinkūnaitė-Gulubeva.

Kunigas E. Kazlauskas padėkos žodžius tarė R. Janickui, M. Kildišiui, dekanui K. Kazlauskui, J.
Lukšienei. Antra iš kairės – renginio vedėja B. Šinkūnaitė-Gulubeva.

Bendrystės šventė

Po mišių šešuoliečiai neskubėjo į namus – su įdomumu apžiūrinėjo netoli bažnyčios išrikiuotus baikerių plieninius žirgus, lenktyninius automobilius, bendravo. Visi buvo kviečiami vaišintis karšta sriuba, kurią išvirė Šešuolių parapijos moterys, jų paruoštais užkandžiais, skanauti vietos gyventojų išaugintų rudens gėrybių. Šventinę nuotaiką dovanojo molėtiškis saksofonininkas Marius Deksnys. Renginį vedė vaikų ir jaunimo renginių režisierė Birutė Šinkūnaitė-Gulubeva, jai talkino šešuolietės ir želviškės asistentės bei katechetė Lina Monkevičienė.

Susirinkusiuosius sveikino rajono meras Rolandas Janickas bei Molėtų rajono mero pavaduotojas Mindaugas Kildišius. Jie dėkojo renginio sumanytojui, režisieriui ir organizatoriui kunigui Egidijui, pasidžiaugė bendrystės švente, kuri vyksta parapijos, bažnyčios ir seniūnijos pastangomis.

Miestelyje išsirikiavo kelios dešimtys baikerių motociklų.

Miestelyje išsirikiavo kelios dešimtys baikerių motociklų.

R. Janickas taip pat pažymėjo, jog prieš metus Šešuolių parapijoje pradėjęs dirbti naujas kunigas atgaivino miestelyje nuo seno garsėjusias „spacieras“ – po mišių niekas nesiskirsto, neskuba į namus. Anot mero, šis šešuoliečių renginys gali būti pavyzdžiu, kaip patys gyventojai sau gali surengti šventę.

Visus renginio dalyvius pasveikino ir Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė, visiems keliaujantiems palinkėjo geros nuotaikos.

Kunigas E. Kazlauskas padėkos žodžius tarė Ukmergės, Molėtų ir Kaišiadorių rajonų vadovams, kurie palaikė projektą „Suk rankeną“. R. Janickui ir M. Kildišiui įteikti pavasarinio baikerių žygių nuotraukų albumai. Taip pat jis pasidžiaugė, jog organizuodamas Keliautojų ir vairuotojų dienai skirtą šventę, sulaukė nemažo būrio savanorių pagalbininkų.

„Prie šio renginio organizavimo prisidėjo daug Šešuolių krašto gerųjų žmonių. Džiaugiuosi, kad ruošdamas šią šventę suradau daug naujų bičiulių“, – sakė Šešuolių klebonas, pridūręs, jog šis renginys taps tradiciniu.

Šventėje dalyvavo ir Šešuolių gyventojai.

Šventėje dalyvavo ir Šešuolių gyventojai.

Šventės metu pristatytos iš Ukmergės atvykusių dviratininkų grupės, iš įvairių šalies vietų suvažiavę motociklininkai, taip pat sportiniai automobiliai. Daugelį sudomino pasakojimai apie automobilizmo, dviračių ir motociklų istoriją, ją iliustruojančios senos fotografijos.

Pavakarėje su susirinkusiais bendravo Lietuvos automobilių sporto meistrai, buvo pristatytos jų komandos. Koncertavo Molėtų krašto armonikieriai Kęstutis Kuzmickas ir Algimantas Mieliauskas bei Kaišiadorių meno mokyklos kapela, vadovaujama Česlovo Kriščiūno. Šventė baigėsi super sprinto varžybomis, kuriose dalyvavo apie 40 automobilių.

AUTORĖS nuotraukos

[images type=“carousel“ cols=“three“ auto_slide=“true“ lightbox=“true“]
[image link=“7277″ image=“7277″]
[image link=“7278″ image=“7278″]
[image link=“7279″ image=“7279″]
[image link=“7280″ image=“7280″]
[image link=“7282″ image=“7282″]
[image link=“7283″ image=“7283″]
[image link=“7284″ image=“7284″]
[image link=“7285″ image=“7285″]
[image link=“7286″ image=“7286″]
[image link=“7287″ image=“7287″]
[image link=“7288″ image=“7288″]
[image link=“7289″ image=“7289″]
[image link=“7290″ image=“7290″]
[image link=“7291″ image=“7291″]
[image link=“7292″ image=“7292″]
[image link=“7293″ image=“7293″]
[image link=“7294″ image=“7294″]
[image link=“7295″ image=“7295″]
[image link=“7296″ image=“7296″]
[image link=“7297″ image=“7297″]
[image link=“7298″ image=“7298″]
[image link=“7299″ image=“7299″]
[image link=“7300″ image=“7300″]
[/images]

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas