Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergė – koronaviruso židinys?

Šeštadienį ryte sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis prie Vyriausybės pastato surengęs trumpąją spaudos konferenciją, ją pradėjo pareikšdamas užuojautą Ukmergėje nuo koronaviruso mirusios senolės giminėms ir artimiesiems. Vertindamas pirmąjį nuo koronaviruso mirties atvejį Lietuvoje ir pateikdamas naujausią informaciją, viceministras neatmetė, kad Ukmergė gali tapti koronaviruso židiniu šalyje.

Panašu, jog šie spėjimai pildosi. „Gimtosios žemės“ žiniomis, šiandien, kovo 21-osios ryte,  iš Ukmergės ligoninėje veikiančio skyriaus dėl įtarimų užsikrėtus koronavirusu į Vilnių buvo išvežtos dvi ligonės, kurių viena priklauso rizikos amžiaus grupei.

Taip pat į Vilniaus Santaros klinikas grąžinta viena Ukmergės ligoninės medicinos darbuotoja. Nepatvirtintais duomenimis, prieš porą dienų atlikus testą dėl koronaviruso, ji neva per  klaidą buvo paleista į namus. Kovo 21-ąją ukmergiškei pranešta, jog rezultatas teigiamas ir ji turi grįžti į ligoninę.

Vyriausybės surengtoje konferencijoje sveikatos apsaugos viceministras A. Šešelgis atskleidė daugiau informacijos apie pirmąjį Lietuvoje mirties nuo koronaviruso atvejį. Anot vicministro, sprendimas ištirti, ar  Ukmergėje mirusios moters mirties priežastis galėjo būti koronavirusas, buvo priimtas, nes nustatyti galimi simptomai. Tačiau tai nebuvo svarstoma, kol ji dar gulėjo ligoninėje.

Primename, kad mirusioji buvo gydoma Ukmergės ligoninėje, jai taikyta intensyvi terapija. Ketvirtadienį, kovo 19-ąją, kai dauguma įstaigos skyrių dėl koronaviruso grėsmės buvo uždaryti, ši ligonė išrašyta į namus. Penktadienio naktį jos būklė pablogėjo, iškviesta greitoji medicinos pagalba. Deja, medikų pastangos išgelbėti gyvybę buvo bevaisės.

Kilus įtarimų dėl koronaviruso, penktadienį mirusiosios palaikai išvežti į Vilnių, Valstybinę teismo medicinos tarnybą, mirties priežasčiai nustatyti.

Neatmetama versija, kad moteris galėjo užsikrėsti ligoninėje. Ji iš gydymo įstaigos išleista tądien, kai  koronavirusas buvo patvirtintas vienai įstaigos medikei.

Viceministras A. Šešelgis spaudos konferencijos metu pripažino, jog šis atvejis kelia didelį nerimą, nes Ukmergės ligoninėje dirbanti gydytoja, kuriai buvo nustatytas koronavirusas, nebuvo niekur išvykusi.

Viceministras informavo, kad nustatyta 160 asmenų, turėjusių kontaktą su sergančia medike, tarp kurių 127 – gydytojai. Asmens sveikatos priežiūros specialistai šiuo metu bando išsiaiškinti, kas galėjo paplatinti užkratą. Yra įtarimų, kad tai gali būti žmogus, atvykęs iš užkrėstų teritorijų į Lietuvą,  nesilaikęs saviizoliacijos ir karantino režimo.

A. Šešelgis pripažino, kad šis atvejis gali reikšti, kad ligoninės tampa viruso plitimo židiniu.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rimas :
    Ką,medikai neliečiamųjų kąsta,kodėl bando viska nurašyti ant pacientų kai patys pakeleve po svetur,nesilaiko taisyklių ir bando dar nuslėpti tai.
  • Mes :
    Ką,medikai neliečiamųjų kąsta,kodėl bando viska nurašyti ant pacientų kai patys pakeleve po svetur,nesilaiko taisyklių ir bando dar nuslėpti tai.
  • Jurgis :
    Maziau jus skleiskit ta suda nei cia zidiny nei ka zurnaliugos dalbajobai padetim naudojasi ir rasineja sudus
  • C :
    Reik stabdyt visus ukmerges fabrikus ir tegu visi sedi namie. Jokios veiklos 14 dienu.
  • Danguole :
    Jo
  • Danguole :
    Ta gydytoja Gertrūda Ivanovaite buvo grizusi is atostogu ir nesilaike karantino,kodel slepiama kad ji atostogavo uzsieni?ja reikia ne i ligonine guldyti o i kalejima i vienutę,sitiek uzkrete zmoniu,kiti parnese virusa i seima ir dar kiek nezino kad gali buti usikrete
  • Ranune :
    Kodėl visi tyli apie priimamąjį sk vedėja. Juk jam ir patvirtintas korona virusas Jis prieš 3 sav su gryzo iš šiaurės, Italijos ir iš kart atėjo į darbą.
  • Aleksandras :
    Kodėl neminimas pavardės?! Gal ir mes bendravome su jais, o dabar esame viruso platintojai! Dar nepabudote?!!!!
  • Nesvarbus :
    Didžiausi sveikinimai, mes pirmaujam. Valio
  • Ramunė :
    Duok dieve jam sveikatos...ir visiems mums.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas