Renginyje vyravo geros emocijos.

Jaunimas

Inovacijų konkurse „Draugystės tiltai“ nugalėjo iniciatyva „Hamakų sodas“

Kovo 27 dieną Veprių konferencinio turizmo centre vyko švietimo inovacijų konkursas „Draugystės tiltai“, kuriame pagrindinį prizą – 2 tūkst. Eur – laimėjo „Ryto“ ugdymo centro ir Antano Smetonos gimnazijos komandos „Rytas su Smetona“ pristatyta iniciatyva „Hamakų sodas“.

Iš viso šiame konkurse dalyvavo net 10 komandų, sudarytų iš 20-ies ugdymo įstaigų (savivaldybės ir nevalstybinių) vadovų, mokytojų, tėvų, mokinių bei socialinių partnerių atstovų. Komandoms dirbtuvių metu talkino ir padėjo tobulinti idėjas socialiniai partneriai iš Ukmergės šeimos centro, Visuomenės sveikatos biuro, rajono Policijos komisariato, Kultūros centro, Ukmergės LIONS klubo, Meno mokyklos Dailės skyriaus, Švietimo pagalbos tarnybos, Šaulių sąjungos ir kt.

Visų komandų pristatytos idėjos – puikios ir vertos įgyvendinimo.

Susirinkusiuosius į konkursą pasveikino rajono savivaldybės vicemeras Eugenijus Kuodelis, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, Veprių seniūnijos seniūnė Dalia Radzevičienė.

Kaip ir ankstesniuose, taip ir pastarajame konkurso neapsieita be „Mokymosi ploti prieš rezultatų paskelbimą pamokėlės“. Ją organizavęs Česlovas Lukenskas kartu su šimtu dalyvių pliauškomis ir delnais sukūrė nepakartojamą garsų ir jausmų atmosferą.

Švietimo inovacijų konkursas Ukmergėje vyko jau šeštąjį kartą. Ankstesnių konkursų dėka Senamiesčio progimnazijoje įrengta observatorija, dalinai finansuotas Žaliosios klasės kūrimas Technologijų ir verslo mokykloje, „kaimiškosios sodybos“ įrengimas vaikų lopšelyje-darželyje „Vaikystė“, finansuotos inovatyvios Taujėnų gimnazijos bei vaikų lopšelių-darželių „Nykštukas“ ir „Žiogelis“ lauko erdvių įrengimo idėjos.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas