Konkursą į direktoriaus pa-reigas laimėjo R. Civilka.

Naujausi, Uncategorized @lt

Meras priėmė sprendimą dėl Ukmergės ligoninės vadovo

Nijolė STUNDŽIENĖ

Šią savaitę paaiškėjo, kas ateinančius penkerius metus vadovaus Ukmergės ligoninei. Pirmajame konkurso etape į šias pareigas buvo atrinkti du daugiausiai balų surinkę kandidatai. Jie rugpjūčio 30-ąją buvo pakviesti į susitikimą su rajono meru Dariumi Varnu. Po pokalbio meras priėmė galutinį sprendimą ir Ukmergės ligoninės direktoriumi pasirinko Rimvydą Civilką.

Rajono meras D. Varnas „Gimtajai žemei“ patvirtino, jog iki šiol Ukmergės ligoninės vadovo pareigas ėjęs pretendentas antrajame atrankos ture pasirodė geriausiai. Be to, kaip teigė meras, gydymo įstaiga dirba gerai, nėra nuostolinga, vadovaujant R. Civilkai įgyvendinta daug projektų, todėl norėjosi tęstinumo.

Darbo sutartis su ligoninės direktoriumi bus pasirašyta gavus STT pažymą dėl galimybės užimti šias pareigas.

Kaip informavo D. Varnas, iš viso į ligoninės vadovo postą pretendavo šeši kandidatai, kurie reikiamus dokumentus buvo pateikę per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą. Į konkurso pirmąjį etapą atvyko trys pretendentai, visi jie – vilniečiai. Mero potvarkiu sudarytoje atrankos komisijoje dalyvavo šeši nariai. Kadangi ligoninės dalininkė yra Sveikatos apsaugos ministerija, komisijoje po lygiai buvo savivaldybės administracijos ir ministerijos atstovų. Taip pat stebėtojo teisėmis dalyvavo visuomenės atstovas iš Lietuvos gydytojų sąjungos Ukmergės filialo. Komisijos pirmininke buvo paskirta rajono savivaldybės administracijos direktorė Inga Pračkailė.

Nors meras pirmame konkurso etape pats nedalyvavo, jo žiniomis, daugiausiai balų – 8,6 – surinko R. Civilka, antras pretendentas gavo 6,25, o trečias  neperžengė 6 balų ribos. Du geriausiai pasirodę kandidatai ir buvo pakviesti pokalbiui pas rajono merą, kuris priėmė galutinį sprendimą.

Varnas patikino, jog pokalbis su kandidatais buvo skaidrus, protokoluojamas, daromas garso įrašas. Meras abiem dalyviams pateikė po du vienodus klausimus. Domėtasi žmogiškaisiais ištekliais , t. y. kvalifikuotų specialistų pritraukimo galimybėmis, taip pat paslaugų įvairove ir kokybe, kad visa tai atitiktų pa-cientų lūkesčius.

„Iki šiol ligoninei vadovavęs R. Civilka pasirodė kur kas geriau, atsakinėjo užtikrintai, konk-rečiai, nes įstaiga turi parengusi strateginį planą“, – teigė meras.

Civilka Ukmergės ligoninei vadovauja jau 10 metų. Konkursas į direktoriaus pareigas skelbiamas pasibaigus kadencijai, kas penkerius metus.

Šiuo metu yra paskelbtas konkursas ir į Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vadovo pareigas, nes baigėsi vyriausiosios gydytojos Gitanos Čepienės penkerių metų kadencijos laikas. Pretendentų dokumentai priimami iki rugsėjo 6 dienos.

Kaip žinia, PSPC metus yra baigęs nuostolingai. Tačiau, rajono mero D. Varno teigimu, įstaigos problemos steigėjui – rajono savivaldybei – yra žinomos, sudarytas planas, kaip išeiti iš susidariusios situacijos.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Skaitytojas :
    Gera žinia.Ligoninė gerai dirba,pritraukta daug naujų specialistų. O kad skyrius uždarinėja,anot komentatoriaus Sergejaus,tai ne vyriausiojo gydytojo kaltė.Tai ministerija ir ligonių kasos nustato kriterijus uždarymui.
  • Sergejus :
    Ir toliau Ukmergės ligoninėje nebus tvarkos nes šitas ale direktorius baigia visus skirius uždaryti.
  • **** :
    2 katencijos ir ate! Amzini vadovai ...carai. vadovai nuo prigimties ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas